Alemanya anuncia una despesa militar de 100.000 milions després de la invasió d'Ucraïna

El canceller Olaf Scholz anuncia que ampliarà la despesa en Defensa per sobre del 2% del PIB

Bolsamanía
Bolsamania | 28 feb, 2022 09:30
olaf scholz elecciones alemania

Canvi històric a Alemanya després de la invasió russa d'Ucraïna. El nou canceller germànic, el socialdemòcrata Olaf Scholz, ha anunciat una partida extraordinària de 100.000 milions d'euros per reforçar les Forces Armades del país, que des de la II Guerra Mundial han comptat amb un finançament molt reduït.

"Estem preparant un fons especial per a l'Exèrcit alemany", ha anunciat Sholz, que ha indicat que el pressupost per a aquest any inclourà 100.000 milions d'euros en inversions militars.

A més, Alemanya ha anunciat que s'elevarà la despesa en defensa a més del 2% del producte interior brut (PIB). "D'ara endavant, any rere any, Alemanya invertirà més del 2% del PIB a la nostra defensa", ha assegurat Scholz en un discurs d'urgència davant del Bundestag que ha estat molt aplaudit.

El canceller, que en un primer moment va ser criticat per la seva tibera contra Rússia, s'ha mostrat molt crític amb Vladimir Putin. "Estem vivint un moment decisiu", ha comentat, alhora que ha criticat el president rus per iniciar una guerra "inhumana" i "contrària al Dret Internacional" que "no es pot justificar amb res ni amb ningú".

"Necessitem nous tancs, nous vaixells... i els construirem amb socis com França en territori europeu. Amb la invasió d'Ucraïna, estem en una nova era. Dijous, el president Putin va crear una nova realitat amb la seva invasió d'Ucraïna. Aquesta nova realitat requereix una resposta clara”, ha conclòs Scholz.

contador