Adéu a Tsipras: els conservadors, a la 'pole' de les eleccions gregues

Els comicis que se celebren diumenge tenen el potencial d'acabar amb el populisme de Syriza

Bolsamanía
Bolsamania | 05 jul, 2019 11:11
tsipras

Els votants grecs van a les urnes diumenge per primera vegada des del apogeu de la seva crisi financera i, segons les enquestes, aquestes eleccions tenen tots els números per marcar el final del govern populista de Syriza.

Els sondejos d'opinió suggereixen que el partit de centre-dreta i conservador Nova Democràcia (ND) formarà el proper govern, probablement amb majoria absoluta al parlament. Si això es confirma a les urnes, aquests comicis tancaran el capítol escrit per l'actual Primer Ministre Alexis Tsipras.

Kyriakos Mitsotakis, que encapçala la Nova Democràcia, està a punt de convertir-se en el líder de Grècia durant els propers quatre anys amb un "agressiu paquet fiscal", segons ell mateix va descriure a la CNBC. Entre les seves promeses, destaca reduir els impostos per a les empreses nacionals i internacionals. "Això és una cosa que podem fer durant el primer mes (en el càrrec)", va dir Mitsotakis.

Per tant, aquesta victòria serà benvinguda per als inversors, segons indiquen diverses cases d'anàlisi.

"Mitsotakis va assenyalar que una vegada en el càrrec centrarà els seus esforços a reduir la càrrega fiscal de les empreses i les llars (propietat, impostos corporatius i IVA), millorar l'entorn empresarial per atreure la inversió estrangera i accelerar la reestructuració del sistema bancari, en contrast amb l'enfocament de Syriza en la despesa en assistència sòcia", van dir analistes d'Euràsia en una nota per a clients.

"Encara que ND no ha llançat un programa de reforma detallat i complet, l'enfocament renovat en les reformes per millorar el creixement serà positiu per als mercats i els creditors", va dir la companyia d'anàlisi política.

contador