Francisco González va supervisar el treball d'espionatge de Villarejo

A través de qui va ser director de Seguretat Corporativa del BBVA, Julio Corrochano

Bolsamanía
Bolsamania | 14 gen, 2019 14:12 - Actualitzat: 14:12
francisco gonzalez bbva portada

El president del BBVA, Francisco González, va supervisar el treball d'espionatge del comissari Villarejo a l'encàrrec de vigilar les converses dels rivals del banc. Ho feia a través de qui va ser el cap de seguretat de l'entitat, Julio Corrochano, segons publiquen aquest dilluns alguns mitjans.

González va contractar Villarejo per espiar el mandatari de Sacyr, Luis del Rivero, l'industrial Juan Abelló i el llavors cap de l'Oficina Econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero, Miguel Sebastián, els que intentaven maniobrar per aconseguir el control de BBVA. D'aquesta manera, el president del banc estava al corrent dels seus moviments.

Segons publica El Confidencial i Moncloa.com, que han tingut accés a una conversa que van tenir en persona Corrochano i Villarejo en persona el gener de 2005, poc abans que Sacyr renunciés a entrar al consell de BBVA. "El meu president, ni les conclusions llegeix, cal dir-li pim, pim, pim i pim i a prendre per cul", indica Corrochano a Villarejo alhora que li explicava de quina manera calia elaborar els informes perquè fossin del gust de González.

Aquesta conversa es va mantenir abans que Villarejo decidís punxar 15.000 contactes telefònics que al seu judici tenien interès per al president del BBVA.

A més, Corrochano insistia a demanar temes per explicar al seu cap. "Sobretot per quan em digui, perquè em crida cada 10 o 15 dies el presi i vull tenir tres o quatre històries preparades", li explica el llavors director de seguretat.

contador