WeWork planeja acomiadar el 30% de la seva plantilla, uns 4.000 empleats

Després d'adquirir Softbank el 80% del 'coworking'

Bolsamanía
Bolsamania | 24 oct, 2019 18:56
wework buena cuatro

El grup de lloguer d'oficines per coworking WeWork planeja una dràstica reducció de la seva plantilla amb l'acomiadament de fins a 4.000 empleats, xifra que suposa prop del 30% de la seva plantilla, que actualment és de 14.000 treballadors, segons ha publicat el diari Financial Times.

Aquesta decisió es produeix quatre hores després que es conegués que el conglomerat japonès SoftBank ha incrementat la seva participació en The We Company, matriu de WeWork, fins al 80%, s'ha fet amb el control de la companyia i ha fet fora el seu fundador, Adam Neumann.

Segons el rotatiu, a prop de 1.000 acomiadaments se centren en les tasques de consergeria o porteria, que podrien ser traspassats a un subcontracte.

EL CONTROL EN MANS DE SOFTBANK

Softbank ja gaudeix del 80% del control de WeWork després d'una injecció que ronda als 9.500 milions de dòlars, i entre els punts de l'acord s'inclou la sortida d'Adam Neumann, que rebrà a prop de 1.700 milions de dòlars, en la seva major part en títols de l'empresa.

L'empresa emergent travessa una situació financera delicada després de cancel·lar la sortida a borsa, cosa que l'ha deixat sense recursos per pagar els seus deutes i acumula uns números vermells de 690 milions de dòlars només durant el primer semestre de l'any.

D'aquesta manera, l'acord de Softbank valorarà l'empresa en uns 8.000 milions de dòlars, una dràstica retallada respecte als 47.000 milions que es va fixar el valor de WeWork el gener de l'any passat, quan SoftBank va destinar 2.000 milions per elevar la seva participació a la companyia.

El gegant japonès invertirà uns 1.000 milions per adquirir la major part de la participació del 22% de Neumann, que es mantindrà lligat a l'empresa com a consultor amb una comissió de 185 milions.

contador