Volvo es desploma després de vendre Geely al voltant de 100 milions d'accions

Els títols del fabricant d'automòbils suecs cotitzen així a mínims històrics

Bolsamanía
Bolsamania | 17 nov, 2023 15:10 - Actualitzat: 15:10
ep el nuevo centro tecnologico de volvo cars en estocolmo
VOLVO CARS

Les accions de Volvo cotitzen aquest divendres a mínims històrics després de registrar caigudes de fins al 14% després que la matriu, Zhejiang Geely Holding Group, n'hagi venut uns 100 milions d'accions i planegi desfer-se'n més.

Les accions venudes representen més del 3% de les que l'empresa tenia i de les quals ha fet la venda per uns 350 milions de dòlars.

Segons un comunicat, l'objectiu de l'operació és "oferir més oportunitats per generar valor sostenible a llarg termini per a inversors institucionals i minoristes".

"Com a accionista majoritari, seguim ferms en el nostre compromís de continuar donant suport a Volvo Cars en la seva transformació per convertir-se en un fabricant d'automòbils totalment elèctrics i esperem continuar aquesta història d'èxit global en curs".

Així ho ha expressat en un document el director executiu de Geely Holding Group, Daniel Donghui Li. Tot i això, l'empresa continua tenint gairebé un 79% de les accions de Volvo.

Des del començament d'any, els títols de Volvo ja acumulen un descens del 25%.

Durant els nou primers mesos de l'any, el benefici net de Volvo Cars va caure més d'un 24%, fins als 10.734 milions de corones sueques.

contador