Vents en contra per a Amazon: "La cautela dels consumidors en frena el creixement"

La companyia "busca capturar l'oportunitat de creixement de la IA a mitjà i llarg termini"

María Campillo
Bolsamania | 02 ago, 2024 18:35
ep archivo   dos furgonetas de reparto de amazon en las inmediaciones de un centro logistico de la
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

"L'informe del segon trimestre d'Amazon ofereix una imatge clara del que ha estat aquesta temporada de resultats per a les grans tecnològiques fins ara. Tot i que les xifres continuen semblant sòlides des de tots els punts de vista financers, el mercat ha descomptat unes expectatives massa altes per a l'entorn macroeconòmic actual".

AMAZON.COM
189,870
  • 1,85%3,44
  • Max: 190,99
  • Min: 188,47
  • Volume: -
  • MM 200 : 174,51
23:20 19/09/24

Així ho creu Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com, per a qui, si bé és cert que tant la demanda de Gen-AI com els vents en contra estacionals per al negoci principal de l'empresa van continuar creixent a un ritme que, per això altres, es considera saludable, diversos altres factors, com la menor demanda de publicitat i la disminució dels marges a tot l'espai tecnològic, "mantenen contingudes les perspectives de creixement dels ingressos a curt termini".

I és que han estat precisament els ingressos els que han decebut els inversors, juntament amb una guia feble per al trimestre en curs. El gegant del comerç electrònic ha obtingut entre l'abril i el juny una facturació de 147.980 milions de dòlars, un 10% més en comparació amb els 134.400 milions de dòlars al segon trimestre del 2023. La dada, en canvi, s'ha col·locat per sota dels 148.560 milions de dòlars anticipats.

"Això és especialment preocupant per a l'empresa als EUA, on sembla que el mercat ha descomptat un creixement generalitzat de la demanda d'IA i del núvol que no s'ha materialitzat. La principal raó d'això -com s'ha posat àmpliament de manifest aquesta temporada" de resultats- és que les empreses tecnològiques s'enfronten a una creixent compressió dels marges, cosa que ha donat lloc a unes perspectives de creixement més conservadores”, afegeix Monteiro.

Dit això, per a l'estrateg les actuals previsions de beneficis per acció per al tercer trimestre, “més conservadores, constitueixen una excel·lent base per a un futur superàvit, sobretot a mesura que millorin les condicions de les empreses gràcies a unes perspectives financeres molt millors en tothom”.

En el cas dels ingressos procedents d'Amazon Web Services (AWS), una de les magnituds més seguides de la companyia, s'han situat en 26.300 milions de dòlars, un 19% més que durant el mateix període del 2023 i superant els 26.000 milions previstos.

"Líder en el negoci basat en el núvol, enfront de Microsoft i Alphabet, el focus se situava en la contribució de la IA al creixement d'AWS, el resultat de la introducció de publicitat des del gener a Prime Video i l'impacte de les mesures d'eficiència. Amazon compleix en aquests fronts, però els ingressos del comerç en línia mostren una desacceleració més gran enfront dels trimestres anteriors", subratllen a Bankinter.

Els analistes també posen el focus sobre l'anunci d'Andy Jassy, ​​president i conseller delegat d'Amazon que ha avançat que, després d'inversions de 30.500 milions al semestre, el grup les intensificarà a la segona meitat de l'any, sacrificant el creixement del benefici a curt termini per capturar l'oportunitat de creixement de la IA a mitjà i llarg termini.

"De fet, la previsió d'EBIT per al tercer trimestre no arriba a la xifra que esperava el mercat. Els ingressos per publicitat i comerç en línia mostren certa desacceleració reflectint més cautela dels consumidors. El grup comenta que cada vegada més, els consumidors busquen promocions i que, amb les olimpíades i un entorn preelectoral, les pautes de consum són difícilment predictibles", remarquen a l'entitat.

"Amazon continua sent una de les companyies més beneficiades per l'adopció d'IA generativa, situant-se entre els proveïdors preferits dels usuaris de serveis/apps basades en IA, encara que l'esforç inversor i una moderació del consum frenen les perspectives de creixement a curt termini. Mantenim una opinió favorable sobre el valor”, assenyalen a Bankinter.

contador