Urbas compra una pedrera de marbre a cel obert a Múrcia

Amb reserves valorades en 1.000 milions d'euros

Bolsamanía
Bolsamania | 07 mar, 2023 10:09
ep archivo   urbas
URBAS - Archivo

Urbas ha comprat la companyia Naisa, una de les referències més consolidades a la indústria de la pedra natural a Espanya, propietària d'una de les principals pedreres de marbre a cel obert a Mula (Múrcia).

Urbas Grupo Fin.
0,004
  • 0,00%0,00
  • Max: 0,00
  • Min: 0,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,00
17:35 27/09/24

Aquesta explotació és un dels jaciments actuals més importants d'Espanya en funcionament. Un projecte sòlid i consolidat amb unes reserves provades de 2,8 milions de tones de marbre valorades en a prop de 1.000 milions d'euros d'acord amb les darreres prospeccions i estudis geològics realitzats.

Aquesta és la segona explotació que adquireix Urbas després de la compra el 2020 de la mina de feldspat a Muras a Lugo, amb unes reserves de 12 milions de tones valorades en 660 milions d'euros. Recentment ha obtingut llum verda de la Xunta de Galícia per començar imminentment els treballs d'extracció d'aquest mineral estratègic a la indústria taulellera i ceràmica.

Ara, Urbas suma al seu perímetre de negoci aquest planter de Mula, la integració del qual a l'àrea d''Energia i Indústria' del grup també garanteix la generació de caixa recurrent a llarg termini per tractar-se d'una explotació de marbre operativa i treballant a ple rendiment.

Espanya és un dels principals productors de marbre amb la major part dels jaciments concentrats a les províncies de l'arc mediterrani (Múrcia, Almeria i Alacant).

La producció de la pedra natural –que engloba també el marbre– va créixer al darrer any fins a assolir els 1.700 milions d'euros. En general, durant les darreres dècades, l'evolució del sector ha estat notable, augmentant la seva capacitat exportadora (un 12% concretament a l'últim any).

Països com França, Regne Unit, Estats Units, Aràbia Saudita i Qatar, entre altres, han trobat a la pedra natural nacional un producte de qualitat que adquireixen en grans quantitats per utilitzar en diferents projectes, tant públics com privats.

El track record d'Urbas en grans projectes d'infraestructures, i el seu posicionament internacional als principals països de destinació de les exportacions espanyoles seran palanques per augmentar la capacitat d'expansió i creixement comercial del jaciment de Mula, i reforçar-ne el posicionament en mercats com Llatinoamèrica, Orient Mitjà i, naturalment, a Espanya i Portugal.

En paral·lel, el sector de la pedra natural és de gran importància per a Múrcia com a motor econòmic i aquest projecte és una gran oportunitat industrial per a Urbas que també suposarà la creació de més de 100 llocs de treball directes i indirectes.

Naisa és una companyia d'origen murcià amb més de 50 anys d'experiència al sector del marbre i la pedra natural, present a tota la cadena de valor industrial, des de l'extracció en pedrera pròpia fins a la serrada de blocs, el tractament, l'elaboració i la producció de marbres fins a la distribució i comercialització tant dins com fora d'Espanya.

contador