UBP guanya un 12% més al primer semestre, fins als 112,6 milions de francs suïssos

Els ingressos de l'activitat van créixer fins als 620,9 milions de francs suïssos

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 jul, 2022 11:11
ubp logo

El benefici net d'Union Bancaire Privée (UBP) va assolir els 112,6 milions de francs suïssos (113 milions d'euros) al primer semestre de l'any enfront dels 100,2 milions de francs suïssos de l'exercici anterior, xifra que suposa un augment del 12,4%.

Els ingressos de l'activitat van créixer fins als 620,9 milions de francs suïssos (627 milions d'euros) durant el període comparat amb els 562,1 milions de francs suïssos de fa un any (+10,5%). Això es deu a l'augment del marge net d'interessos (+42,7 milions de francs suïssos) després de la pujada dels tipus d'interès, així com a la transferència d'activitats de Millennium Banque Privée al final de l'any 2021 i de Danske Bank International el 2022.

Les operacions de negociació -en particular les operacions en divises- van registrar un increment de +16,5 milions de francs suïssos i han contribuït a contrarestar la reculada de l'activitat de les operacions de clients particulars, ha explicat l'entitat.

Els actius sota gestió d'UBP se situaven als 148.200 milions de francs suïssos a finals de juny de 2022, xifra que suposa un descens del 7,6% respecte a finals de desembre de 2021. Aquesta disminució (-12.200 milions) es deu a la "forta correcció registrada pels mercats financers durant el període", ha precisat el banc. Per part seva, l'entrada neta d'actius és positiva (+3.400 milions de francs suïssos), provinent principalment de l'adquisició de Danske Bank International, completada al primer trimestre, que ha permès compensar les sortides de clients principalment institucionals.

Les despeses d'explotació són de 411,7 milions de francs suïssos a finals de juny, comparat amb la xifra de 372,7 milions a finals de juny de 2021 (+10,5%). Aquest augment està directament relacionat amb les adquisicions recents i les inversions realitzades en la contractació de diversos equips als mercats prioritaris, així com el reforç de l'oferta d'inversió responsable.

La ràtio Tier 1 se situa al 23,2% a finals de juny del 2022 i la ràtio de liquiditat a curt termini (LCR) al 286,5%.

"La forta correcció observada als mercats financers i el repunt de la volatilitat des del començament d'any han tingut un impacte directe tant a la nostra base d'actius i com a l'activitat d'intermediació dels nostres clients. No obstant això, l'augment dels tipus d'interès i el moviment favorable de les divises, especialment del dòlar, han permès al nostre banc anotar-se uns bons resultats. En aquest context de gran incertesa en relació amb l'evolució del conflicte a Ucraïna i els riscos d'inflació, hem de ser àgils i adaptar la nostra oferta per poder respondre a les preocupacions dels nostres clients, així com estar preparats per tornar a invertir quan es donin les condicions adequades”, afirma Guy de Picciotto, CEO d'UBP.

contador