Uber puja amb força després de llançar el primer pla de recompra de 7.000 milions

Després de publicar uns resultats molt positius

María Campillo
Bolsamania | 14 feb, 2024 15:45
ep archivo   uber 20240214144204
UBER - Archivo

Uber Technologies ha anunciat aquest dimecres que la junta ha autoritzat un programa de recompra d'accions ordinàries de l'empresa per un import de fins a 7.000 milions de dòlars després de publicar, la setmana passada, els primers resultats en positiu després d'anys de pèrdues.

Aquesta notícia ha provocat que els títols de la plataforma de serveis de mobilitat i repartiment pugin més d'un 7% al 'premarket' de Wall Street.

"L'autorització del nostre primer programa de recompra d'accions és un vot de confiança en el fort impuls financer de la companyia. Serem reflexius pel que fa al ritme de la nostra recompra, començant amb accions que compensin parcialment la compensació basada en accions i treballant per aconseguir una reducció constant al nombre d'accions", ha explicat Prashanth Mahendra-Rajah, director financer d'Uber.

Durant els propers tres anys, l'empresa espera un creixement brut de les reserves en el percentatge mitjà i alt i un creixement dels guanys bàsics ajustats entre el 30 i el 40%.

Així mateix, preveu que el flux de caixa lliure com a percentatge dels guanys ajustats abans d'interessos, impostos, depreciació i amortització sigui del 90% o més anual, segons va avançar la companyia.

Per al primer trimestre del 2024, Uber anticipa unes reserves brutes d'entre 37.000 i 38.500 milions de dòlars i un EBITDA ajustat entre 1.260 i 1.340 milions de dòlars.

La plataforma va tancar l'exercici 2023 registrant un benefici de 1.887 milions de dòlars després d'anys de pèrdues (-9.141 milions el 2022).

"El 2023 va ser un punt d'inflexió per a Uber, cosa que demostra que podem continuar generant un creixement sòlid i rendible a escala", va destacar Dara Khosrowshahi, el seu director executiu durant la presentació dels comptes de la companyia.

Mahendra-Rajah, per part seva, ha indicat que "els avantatges de la plataforma d'Uber i la inversió disciplinada en noves oportunitats de creixement van donar com a resultat un compromís rècord i una acceleració de les reserves brutes al quart trimestre".

contador