Tubos Reunidos assegura que el seu nou Pla Estratègic no comporta cap ERO

Anuncia que es realitzaran "sortides sense impacte social al grup"

Nieves Amigo
Bolsamania | 02 set, 2021 18:23
ep plantilla tubos reunidos protestabilbao ere
EUROPA PRESS

Tubos Reunidos ha presentat aquest dijous als representants socials el seu Pla Estratègic 2021-2026 basat en la transició energètica i en la descarbonització. La posada en marxa del Pla permetrà a la companyia abordar nous mercats i sectors d'activitat, amb especial presència en energies netes i hidrogen, ha detallat.

Tubos Reunidos
0,595
  • 0,51%0,00
  • Max: 0,61
  • Min: 0,59
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,67
17:35 20/09/24

El Pla Estratègic no comporta la presentació de cap ERO, segons ha avançat, mentre que es realitzaran "sortides sense impacte social al grup". A més, contempla un pla d'inversions durant els propers cinc anys (2021/2026) per a la millora de l'eficiència, la digitalització i reducció de CO2, que puja a 60 milions d'euros.

El passat mes de juliol es va aprovar la concessió d'un préstec participatiu per un import de 112,8 milions d'euros a Tubos Reunidos, a través del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, cosa que permetrà a l'empresa comptar amb recursos per superar la paralització del mercat mundial durant la corba de recuperació de la pandèmia i que així mateix afecta l'evolució del seu pla de transformació, ha explicat.

"La posada en marxa del Pla Estratègic permetrà a Tubos Reunidos mirar cal al futur i formar part de la transició energètica, en una economia descarbonitzada en la qual la sostenibilitat és un pilar d'activitat industrial. Es tracta d'un canvi estratègic que permetrà a Grupo Tubos Reunidos afrontar nous projectes a l'àmbit de les energies netes i de l'hidrogen", ha indicat en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El gruix de les inversions de 60 milions d'euros contemplades al Pla Estratègic anirà destinat a les plantes d'Amurrio i Trápaga. Així, es crearà una nova acereria del grup invertint en noves tecnologies digitals per a la millora de processos, reducció de costos mitjançant increments d'eficiència, reducció de les emissions de CO2, i millora de la capacitat d'innovar i desenvolupar nous productes.

La reorganització de les activitats industrials del grup preveu la fusió de tres societats (Tubos Reunidos Industrial, Productos Tubulars i AcecsaAceros Calibrados) en una única, cosa que contribuirà també a l'optimització de costos, millora de la flexibilitat i agilitat, amb la finalitat d'adaptar el servei de Tubos Reunidos a "la demanda canviant del mercat".

Aquesta nova estratègia està recolzada tant per les entitats financeres (mitjançant la novació, entre altres, de l'acord marc de reestructuració i del contracte de finançament sindicat subscrits el 16 d'octubre de 2019, així com dels diferents contractes i documents de la reestructuració del deute, i dels termes i condicions de l'emissió de bons convertibles emesos per la societat amb data el 18 de desembre de al 2019) com pel Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques afectades per la pandèmia.

contador