Tubos Reunidos anuncia la dimissió del seu president executiu, Francisco Irazusta

La companyia ha decidit que el proper president serà no executiu

Nieves Amigo
Bolsamania | 14 jul, 2023 11:10
ep francisco irazusta y carlos lopez de las heras de tubos reunidos
EUROPA PRESS EUSKADI

Tubos Reunidos ha anunciat aquest divendres que el Consell d'Administració ha pres raó de la comunicació remesa ahir, 13 de juliol, per Francisco Irazusta Rodríguez en què informa del seu cessament voluntari com a president executiu de la companyia i com a membre del Consell d'Administració, amb efectes des del proper 31 d'agost del 2023, per assumir un nou repte professional en una companyia internacional fora d'Espanya.

Tubos Reunidos
0,592
  • 0,17%0,00
  • Max: 0,61
  • Min: 0,59
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,67
17:35 19/09/24

Tubos Reunidos detalla, en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que les raons per les quals Francisco Irazusta ha decidit presentar el seu cessament, segons explica a la seva carta, són literalment les següents: “He rebut una proposta de desenvolupament personal i professional d'àmbit internacional fora d'Espanya, molt important per a mi i per a la meva família. Hem decidit emprendre una nova aventura i per tant he pres aquesta decisió. Estic convençut que la situació actual de la companyia ha millorat respecte al moment de la meva incorporació a l'abril del 2020, i que tant la gran feina que està fent el Consell, com la gran tasca desplegada per l'equip directiu, permetran a Tubos Reunidos executar amb èxit el seu ambiciós Pla Estratègic”.

EMILIO YBARRA N'ASSUMIRÀ TEMPORALMENT LA PRESIDÈNCIA

D'acord amb allò previst als Estatuts socials de Tubos Reunidos i al Reglament del Consell, des del 31 d'agost de 2023, data en la qual Irazusta cessarà en les seves funcions, i mentre es produeixi la designació d'un nou president del Consell d'Administració, el vicepresident Emilio Ybarra Aznar assumirà temporalment les funcions pròpies de la presidència. La companyia ha precisat que el proper president serà no executiu.

Carlos López de las Heras continuarà al capdavant de la primera línia executiva com a Director General, "càrrec que ha exercit amb èxit en les últimes etapes de la companyia, i seguirà aportant el seu profund coneixement del producte, del mercat, i de la resta d'àrees de l'empresa, per, com a primer executiu, continuar liderant l'execució del Pla Estratègic, així com l'equip directiu”, ha indicat Tubos Reunidos al seu comunicat.

Tubos Reunidos explica que la separació dels dos càrrecs, president no executiu i primer executiu, està en línia amb les millors pràctiques de bon govern corporatiu i reforça la independència del Consell d'Administració.

contador