Telefónica proposa tancar 108 centres de treball amb 266 treballadors i la UGT ho rebutja

Es tracta d'edificis on treballen 15 persones o menys

Bolsamanía
Bolsamania | 03 oct, 2023 18:46
ep exterior de la sede de telefonica en el ensanche de las tablas en el distrito de fuencarral el
Eduardo Parra - Europa Press

Telefónica ha presentado este martes un plan de racionalización de edificios que afectaría a un total de 108 centros de trabajo y 266 empleados en base a criterios de eficiencia, organización y reducción de la dispersión.

Telefónica
4,338
  • -1,32%-0,06
  • Max: 4,42
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,89
17:35 19/09/24

Segons detalla UGT, que ha rebutjat la proposta, el criteri que proposa l'empresa és el del tancament d'edificis on actualment treballen 15 o menys persones, amb personal 100% d'ORTI i que traslladarien a capitals de província o ciutats principals si les circumstàncies organitzatives ho aconsellen, qüestió que en determinats casos implica moviments a distàncies de fins a 100km, precisa el sindicat.

"UGT ha expressat el seu rebuig a aquest pla de mobilitat forç ents a evitar el canvi de residència i produir la menor afectació possible, com són, entre d'altres, l'aplicació de les noves formes de treball, l'aposta per la deslocalització de l'activitat en lloc de la concentració o l'elecció d'altres possibles centres de destinació a la voluntarietat de les persones treballadores afectades”, ha indicat en un comunicat. Així mateix, ha afegit que entaularà un període de converses amb l'empresa per analitzar el pla proposat avui.

UGT ha reconegut que no és aliena al procés de transformació de la companyia. Tot i així, ha dit que el seu deure és analitzar cas a cas, revisant l'activitat existent a les localitats i altres possibles centres o unitats de destinació més enllà de les capitals de província proposades, evitant en tot cas desplaçaments innecessaris que produeixen un risc més alt d'accidents.

"Instem a l'empresa a explorar el mecanisme de la voluntarietat, revisar la possibilitat d'oferir activitat a la residència laboral de les persones afectades i a implantar totes aquelles millores en les condicions laborals de la plantilla que evitin qualsevol perjudici ocasionat pel tancament d'edificis", conclou el comunicat.

contador