Telefónica llança una OPA voluntària sobre la seva filial a Alemanya a 2,35 euros per acció

El preu suposa una prima del 37,6% sobre el tancament de dilluns

César Vidal
Bolsamania | 07 nov, 2023 09:43
ep archivo   exterior de la sede de telefonica en el ensanche de las tablas en el distrito de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica ha llançat una OPA voluntària sobre el 28,19% que no controla de la filial a Alemanya (Telefónica Deutschland). L'operadora controla actualment el 71,81% del capital de la filial alemanya i és titular directe d'instruments que li donen dret a adquirir aproximadament un 1,32% del capital social i els drets de vot de Telefónica Deutschland.

Telefónica
4,338
  • -1,32%-0,06
  • Max: 4,42
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,88
17:35 19/09/24

L'oferta es formularà com una compravenda d'accions. La contraprestació oferta als accionistes de Telefónica Deutschland és de 2,35 euros en efectiu per cada acció, xifra que representa una prima d'aproximadament el 37,6% sobre el preu de tancament de Telefónica Deutschland dilluns; i del 36,3% sobre el preu mitjà ponderat per volum de Telefónica Deutschland durant els tres mesos anteriors a aquest anunci.

Telefónica ha precisat que "té a la seva disposició els fons necessaris per pagar la contraprestació total de l'oferta".

L'objectiu de l'operació és "incrementar la contribució de Telefónica Deutschland al benefici consolidat i als fluxos de caixa atribuïbles als accionistes de Telefónica".

"A més", ha afegit l'operadora, "l'oferta reforça l'estratègia de Telefónica de centrar-se en els principals mercats geogràfics (Espanya, Brasil, Alemanya i el Regne Unit) i la seva aposta ferma pel mercat alemany, un dels mercats de telecomunicacions més atractius i estables d'Europa".

Per acabar, Telefónica ha indicat que la transacció "també contribueix als esforços de Telefónica de simplificar l'estructura del grup i augmenta els fluxos de caixa en euros generats".

REVISIÓ DE LA POLÍTICA DE DIVIDENDS

L'empresa espanyola ha afegit que "té intenció de promoure una revisió de l'actual política de dividends de Telefónica Deutschland, sense perjudici del ja confirmat dividend de 0,18 euros per acció corresponent a l'exercici 2023 i l'abonament del qual està previst per al 2024".

En aquest sentit, ha explicat que "la futura política de dividends de Telefónica Deutschland respondrà a les necessitats derivades de l'execució del seu actual pla de negoci i, en conseqüència, estarà subjecta, entre d'altres, als futurs plans de despesa i inversió de Telefónica Deutschland, així com altres riscos i contingències existents o potencials".

Així, Telefónica ha precisat que "l'OPA ofereix una finestra de liquiditat atractiva, amb una prima significativa, per a tots els accionistes, en particular per a aquells que tenen l'actual política de dividends".

OFERTA I PERÍODE D'ACCEPTACIÓ

Les característiques, condicions i termes detallats de l'oferta s'inclouran al document d'oferta corresponent, que es publicarà després de la revisió i l'aprovació per part del supervisor del mercat de valors d'Alemanya (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht).

"S'espera que el període de l'oferta comenci el desembre del 2023 i finalitzi a mitjans de gener del 2024. L'oferta no estarà subjecta a un percentatge mínim d'acceptació", ha conclòs el comunicat de Telefónica.

Telefónica celebra aquest dimecres el Dia de l'Inversor i també presentarà resultats del tercer trimestre i dels primers nou mesos de l'any.

contador