Telefónica i Virgin Media creen una filial per segregar la xarxa fixa al Regne Unit

La filial pretén segregar els actius de telefonia fixa i accelerar el desplegament de banda ampla

Bolsamanía
Bolsamania | 19 feb, 2024 13:05
ep archivo   fachada de la sede de telefonica a 6 de marzo de 2023 en madrid espana telefonica es la
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica i Virgin Media O2, el seu soci al Regne Unit, han anunciat la creació d'una filial amb què pretenen segregar els actius de telefonia fixa i accelerar el desplegament de banda ampla al mercat britànic. Virgin Media O2 és el segon major operador de fibra al Regne Unit, per darrere d'Openreach (British Telecom).

Telefónica
4,338
  • -1,32%-0,06
  • Max: 4,42
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,88
17:35 19/09/24

La nova companyia estaria controlada al 100% per Virgin Media O2. Tot i que aquesta nova estructura li permetria donar entrada a nous inversors, tal com ha fet Telefónica als seus altres tres mercats principals (Espanya, Alemanya i Brasil) i a diversos països d'Hispanoamèrica (Xile, Colòmbia, Perú).

A més, l'entrada d'un nou inversor li permetria finançar la divisió, reduint-ne l'endeutament, que compta amb múltiples elevats, accelerar el desplegament de fibra compartint inversions i atraure companyies que no disposen de xarxa, com assenyalen els experts de renda 4.

A parer seu, encara que és esperada, ja que la directiva ja va anunciar el seu Dia de l'Inversor celebrat al novembre de l'any passat, que tenien diferents opcions en el negoci de fibra del Regne Unit, es tracta d'una notícia "positiva".

"Creiem que l'anunci de la segregació dels actius de telefonia fixa és un pas lògic i coherent amb la seva estratègia", diuen.

Cal recordar que Virgin Media O2 compta amb un desplegament de 16,7 milions d'unitats immobiliàries i pretén arribar a 23 milions el 2026.

Els analistes de l'entitat col·loquen el preu objectiu de Telefónica als 4,6 euros per acció, amb una recomanació de sobreponderar.

contador