Telefónica Hispanoamèrica dona entrada a KKR i Entel Perú al capital de Pangea

Telefónica Hispam manté el 36% de les accions de la companyia

Nieves Amigo
Bolsamania | 07 jul, 2023 09:49
ep archivo   detalle del logotipo de la fachada de la sede de telefonica en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica ha informat aquest divendres que la seva filial Telefónica Hispanoamèrica (Telefònica Hispam) ha subscrit amb una filial de KKR i amb Entel Perú contractes de subscripció d'accions per a l'entrada de les dues entitats, amb un 54% i 10%, respectivament, al capital social de Pangea, la companyia majorista de fibra òptica del Perú, mantenint Telefónica Hispam el 36% de les accions de la companyia.

Telefónica
4,338
  • -1,32%-0,06
  • Max: 4,42
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,88
17:35 19/09/24

Segons ha informat Telefónica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, com a part de la transacció, Telefónica del Perú (TDP) i Entel vendran a Pangea certs actius de la seva infraestructura de fibra òptica fins a la llar (FTTH). Així mateix, com a part de la transacció, se subscriuran una sèrie de contractes, entre ells, contractes per a la prestació de serveis majoristes de connectivitat tant amb TDP com amb Entel Perú.

La transacció representa per a Telefónica un múltiple sobre OIBDA proforma d'aproximadament 20 vegades. Al tancament de la transacció, el deute financer net del grup Telefónica es reduirà en aproximadament 0,2 mil milions de dòlars (aproximadament 0,2 mil milions d'euros al tipus de canvi actual). Addicionalment, es rebran determinats pagaments variables durant els propers 4 anys següents al tancament de la transacció.

El tancament de l'operació està subjecte a l'obtenció de les autoritzacions regulatòries corresponents.

Telefónica ha afegit que aquesta operació s'enquadra en la seva estratègia, que contempla, entre altres objectius, una política activa de gestió de cartera dels negocis i actius, basada en la creació de valor.

contador