A més, la 'teleco' "reforça" la seva posició a Alemanya en negociar la compra de BE-Terna
Telefónica s'ha llançat oficialment a la venda de la seva filial per desplegar xarxes de fibra òptica a l'Espanya buida amb l'objectiu d'assolir els 1.000 milions d'euros pel 49% del capital social, cosa que no sorprèn els analistes pel fet que és un moviment semblant al realitzat a altres països. Així mateix, la 'teleco' espanyola també és protagonista perquè està en negociacions per adquirir l'alemanya BE-Terna, multinacional de serveis tecnològics.
Les intencions de la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete ja són prou conegudes pel que fa al negoci de fibra. De fet, el seu conseller delegat, Ángel Vilá, ja va anticipar al novembre, tal com recollia Bolsamanía, que hi havia "molt interès" a obrir la porta a nous socis per entrar a formar part de la infraestructura de Telefónica.
Ara, des de l'empresa s'ha llançat oficialment a la venda de la filial que s'encarregarà del desplegament de fibra pels municipis de menys de 20.000 habitants, amb l'objectiu de recaptar 1.000 milions d'euros per a qui vulgui aconseguir el 49% del capital aquesta nova societat. La nova xarxa espera assolir els 5 milions de llars.
Tal com s'informa, la companyia ja ha repartit quaderns de venda a múltiples interessats i espera tenir les primeres ofertes abans de l'estiu.
Des de Sabadell veuen la notícia com a positiva, però no “sorprenent”. "Ja era conegut que Telefónica havia contractat BBVA per llançar la venda d'aquest negoci", assenyalen.
"Aquesta operació està en línia amb l'estratègia de Telefónica de donar entrada a socis industrials als seus vehicles de fibra, com ja ha fet a Alemanya, Brasil, Colòmbia i Xile. Si s'obté la valoració comentada per la venda, es reduiria el deute DFN de la companyia en un 4%”, expliquen.
LA NEGOCIACIÓ PER ADQUIRIR BE-TERNA
D'altra banda, aquest dijous també s'ha conegut que Telefónica Tech manté negociacions avançades per adquirir la companyia BE-Terna, multinacional alemanya especialitzada en transformació digital sobre el núvol amb presència a Alemanya, Àustria, Suïssa i Dinamarca. La xifra que es baralla és d'uns 375 milions d'euros, encara que pot patir ajustaments d'última hora a les converses.
"Amb un desemborsament que representa l'1,5% de la capitalització borsària del grup, l'operació reforça la posició de Telefónica al negoci digital ampliant la seva oferta de serveis de valor afegit i la seva presència geogràfica. BE-Terna és un dels cinc principals socis de Cloud Microsoft Dynamics a Europa el que li permetrà oferir serveis alt valor afegit de CRM per a relacions amb clients, d'ERP per a la gestió i integració de processos de negoci i generació de projectes des dels núvols d'Amazon Web Services i Microsoft Azure" , destaquen des de Bankinter.
Aquests experts veuen que l'operació s'enquadra en el pla estratègic de Telefónica que inclou aconseguir ingressos addicionals per a Telefónica Tech de 2.000 milions d'euros el 2022, enfront dels 944 de l'exercici del 2021. Així mateix, volen convertir la seva filial en una de les palanques de creixement del grup.
"L'aposta pel negoci tecnològic és encertada ja que l'augment de la demanda –cloud, ciberseguretat, big data– és molt rellevant i els múltiples a què es valoren aquestes empreses són molt superiors als de les operadores de telecomunicacions", sentencien.