La 'teleco' ha esborrat part dels guanys anuals que va acumular fins al març
Telefónica torna a ser un valor atractiu per als analistes. Després escalfar-se a principis d'any, les accions han caigut un 10% durant els últims tres mesos, cosa que eleva el potencial que atorguen els experts a un dels 'blue xips' de l'IBEX 35.
L'empresa presidida per José María Álvarez-Pallete cotitza aquest divendres amb lleus descensos fins als 9,5 euros. En l'acumulat de 2017 els títols de l'operadora acumulen un guany del 8%. No obstant això, entre desembre i març va construir gran part d'aquests guanys, ja que des del març cau un 10%.
Aquesta correcció ha provocat un augment de les recomanacions de compra. El 44% dels analistes seguits per FactSet recomana comprar, el que suposa el major percentatge des de gener. Entre ells hi ha els economistes de Lansdesbank, Estalvi, Deutsche Bank Research, Oddo Securities o Sabadell. Per la seva banda, el 39% aconsella mantenir i el 15% opta per vendre. El preu objectiu mitjà que li atorguen és de 10,54 euros, un 11% per sobre de la seva cotització actual.
Telefónica va caure un 6% el 2016, fruit de la pressió del mercat sobre els seus nivells de deute, que el març del 2017 es va situar als 48.766.000 d'euros. La propera presentació de resultats trimestrals està programada per al 27 de juliol. La 'teleco' cotitza amb un PER -vegades que es recull el benefici per acció en el preu- de 20,9 vegades, mentre que el preu respecte al valor en llibres és de 2,8 vegades. Així mateix, els analistes de FactSet esperen que redueixi lleument el seu deute aquest any fins als 48.453.000 d'euros, durant un exercici en el qual segons aquestes estimacions obtindria un benefici net de 3.889 milions.
Alhora que ha corregit l'acció durant els últims mesos els 'curts' s'han replegat, en disminuir l'agregat de posicions baixistes que publica la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) des del 2,86% de febrer fins a l'1,97% a l'última actualització -9 de juny-. No obstant això, hi ha una excepció en aquest moviment, la de Boussard & Gavaudan Investment Management. La gestora controla ja el 0,9% del capital apostat contra el valor, cosa que suposa una inversió baixista de 432 milions que és la més gran de la borsa espanyola.