Telefónica ampliarà capital en 296 milions d'accions per pagar l'scrip dividend

Precisa, però, que el nombre d'accions que efectivament s'emetrài podria ser inferior

Bolsamanía
Europa Press | 04 des, 2020 17:33 - Actualitzat: 17:33
ep edificio donde se encuentra la sede de telefonica ubicada en ronda de la comunicacion madrid
Eduardo Parra - Europa Press

Telefónica

4,435

17:35 18/10/24
-1,38%
-0,06

Telefónica ja ha iniciat els tràmits per complir amb la retribució a l'accionista pactada. La comissió delegada del consell d'administració de la companyia ha acordat aquest divendres dur a terme l'execució del segon augment de capital amb càrrec a reserves destinat al dividend flexible (scrip dividend), que suposarà l'emissió d'un màxim d'una mica més de 296 milions d'accions.

La junta general d'accionistes de Telefónica va aprovar el passat 12 de juny la proposta del consell d'administració per al pagament del segon tram del dividend de 2019 (0,2 euros, abonat el juny 2020) i del primer tram del dividend de 2020 (0,2 euros, que es pagarà el desembre de 2020) mitjançant la modalitat del dividend flexible voluntari.

Després de la seva reunió d'aquest divendres, la comissió delegada ha indicat que el nombre d'accions noves a emetre en el marc d'aquesta ampliació de capital ascendeix a la quantitat de 296.024.315, tenint en compte el nombre d'accions en circulació (5.328.437.672 ), el preu de cotització de referència (3,690 euros) i l'import de referència (1.126.758.453,28 euros).

No obstant això, Telefónica recorda en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que el nombre d'accions que efectivament s'emetrà podrà ser inferior, ja que dependrà del nombre de drets que siguin adquirits per Telefónica en virtut del seu compromís de compra.

En referència a això, recorda que renunciarà a aquests drets d'assignació gratuïta adquirits, per la qual cosa únicament s'emetran les accions corresponents als no comprats per Telefónica. Aquests títols seran accions ordinàries d'un euro de valor nominal cadascuna, de la mateixa classe i sèrie que les que estan actualment en circulació.

D'acord amb les fórmules aprovades per la Junta General d'Accionistes, seran necessaris 18 drets d'assignació gratuïta per rebre una acció nova, mentre que el preu definitiu del compromís de compra per part de Telefónica ascendeix a la quantitat bruta de 0,194 euros per dret.

Els drets s'assignaran als accionistes de Telefónica que apareguin legitimats com a tals als registres comptables d'Iberclear el 14 de desembre, a raó d'un dret d'assignació gratuïta per acció. Per a això, els accionistes hauran d'haver adquirit els títols no més tard de les 23:59 hores del dia de la publicació de l'anunci d'augment de capital al Butlletí Oficial de Registre Mercantil, previst pel 10 de desembre.

El termini per sol·licitar retribució en efectiu finalitza el 21 de desembre, mentre que el 28 de desembre es produirà l'adquisició per part de Telefónica dels drets d'aquells accionistes que ho hagin sol·licitat i el 30 de desembre cobraran els que hagin optat per la retribució en efectiu.

Entre el 4 i el 12 de gener de 2021 es realitzaran els tràmits per a la inscripció de l'augment de capital alliberat al Registre Mercantil i l'admissió a cotització de les noves accions al Sistema d'Interconnexió Borsària Espanyol, que s'estima poder començar a contractar-les de forma ordinària a les borses espanyols el 13 de gener.

Telefónica afegeix que aquest calendari és "temptatiu" i es podria veure alterat a causa de la situació generada per la COVID-19, les mesures adoptades per les autoritats públiques en relació amb la situació sanitària i el seu impacte en el funcionament dels organismes i entitats la intervenció dels quals és necessària per a l'execució de l'augment de capital i la contractació ordinària de les noves accions.

PRIMER TRAM DEL DIVIDEND

En el primer tram del dividend flexible, que es va abonar al passat mes de juny, els accionistes titulars del 63,01% dels drets d'assignació gratuïta de Telefónica van optar per rebre-ho en accions, cosa que va suposar l'emissió d'una mica més de 136,3 milions d'accions, corresponents a un 2,63% del capital social.

Per la seva banda, el 36,99% restant es va decantar per percebre els 0,20 euros en efectiu, cosa que va suposar un import brut abonat per la companyia de més 370.700.000 d'euros. L'empresa va renunciar als drets així adquirits, que van ser amortitzats.

Telefónica remarca que ha estat retribuint els seus accionistes durant els últims anys mitjançant el pagament de dividends en efectiu, recompres d'accions i, per primera vegada el maig de 2012, mitjançant un scrip dividend. Posteriorment a aquesta data, es van executar altres dividend flexibles el novembre de 2014, novembre de 2015, novembre de 2016 i juny de 2020.

La companyia assenyala que aquest mes de desembre vol oferir novament als seus accionistes l'alternativa de l'scrip dividend, denominat, modalitat de retribució a l'accionista que, "sense limitar de cap manera la seva possibilitat de percebre la totalitat de la retribució en efectiu si així ho desitgen, els permet alternativament rebre accions alliberades de la societat".

contador