Telefónica agrupa els seus serveis a empreses a Espanya per impulsar el seu creixement

Llança la marca Telefònica Empreses per unir les seves solucions i serveis tecnològics

Ainhoa Murga
Bolsamania | 10 gen, 2019 16:08 - Actualitzat: 16:08
ep telefonica 20181030115102
EUROPA PRESS

Telefónica

4,351

17:35 04/10/24
0,86%
0,04

Telefónica vol ser un "partner integral" per a les empreses en serveis de telecomunicacions i tecnologies de la informació (TI). Per fer aquest pas, la companyia de telecomunicacions ha reorganitzat la seva estratègia en el segment empreses i el seu primer pas ha estat agrupar sota un mateix paraigües tots els serveis i capacitats que actualment ofereixen als seus clients corporatius -des de pimes a grans empreses-, amb el llançament de la seva marca Telefónica Empreses.

L'objectiu de la teleco que presideix José María Álvarez Pallete és "liderar el mercat de serveis digitals" a Espanya i aprofita la "gran oportunitat" que suposa el mercat global de la digitalització, que durant els últims anys ha crescut a una taxa del 3%.

"Telefónica és l'empresa més capacitada ara mateix a Espanya per oferir solucions en telecomunicacions i TI", ha afirmat la consellera delegada de Telefónica Espanya, María Jesús Almanzor. L'executiva ha subratllat que l'objectiu és treure partit de tota la cadena de valor i que els clients vegin Telefónica Empreses com un "soci" capaç d'oferir "solucions globals", sense que sigui necessari que acudeixin a altres proveïdors de serveis.

La companyia ha destacat que la nova estratègia es recolzada en sis grans àrees de negoci -connectivitat, núvol, seguretat, data massiva, Internet de les Coses (IoT) i lloc de treball digital-, i en les aliances que manté amb les grans companyies del mercat com Amazon, Google, Microsoft o Cisco per a serveis TI.

A través de la marca Telefónica Empreses, la companyia vol "acompanyar" les empreses i administracions en el seu procés de transformació digital, "tant des del punt de vista intern i d'organització, com dels serveis que ofereixen als seus clients". En aquest sentit, José Cerdán, CEO de Telefònica Business Solutions, ha destacat que aquesta reorganització dels seus productes per al mercat Business to Business (B2B) per agrupar sota una mateixa marca busca atendre de forma global les necessitats dels clients. "Els clients busquen més flexibilitat, serveis sota demanda, anar a una finestreta única", apunta.

Després de diversos anys reforçant les seves unitats de negoci especialitzades en cadascuna de les tecnologies, des de la connectivitat, els serveis núvol, la seguretat, data massiva o lloc de treball digital, Telefónica busca amb la seva nova marca que els seus clients empreses accedeixin a través d'"una oferta comercial completa" a " totes les capacitats, serveis i solucions de les diverses unitats de negoci".

En aquesta reorganització, la relació amb les seves unitats de negoci com Eleven Paths, Acens o Luca no canvia, ha indicat Cerdán. És a dir, no es forma una nova filial, només es posen sota el paraigua de la nova marca. El que canvia és la forma d'oferir aquests serveis als clients, tant grans empreses, com mitjanes i petites, a més de les administracions públiques.

"Creiem que amb aquesta estratègia serem un gran suport per al creixement de les nostres empreses", ha assenyalat Almanzor.

Actualment, el 21% de la facturació de Telefónica a nivell global prové del mercat B2B. Cerdán ha assenyalat que aquesta estratègia podria traslladar-se a altres països on la companyia de telecomunicacions opera actualment, però caldrà avaluar la forma en què es pot encaixar en cada mercat. L'executiu ha declinat fer una valoració sobre el creixement al qual aspiren arribar amb aquesta nova estratègia.

contador