Talgo es dispara a la borsa: Renta 4 aconsella acudir a l'OPA si es confirma

Els seus analistes no descarten una contraoferta per part de Stadler

César Vidal
Bolsamania | 16 nov, 2023 14:48 - Actualitzat: 17:56
ep archivo   tren talgo 250
TALGO - Archivo

El fabricant de trens Talgo s'ha disparat un 11,88% a la borsa, fins als 4,38 euros per acció, després de confirmar l'interès d'un inversor hongarès a llançar una OPA sobre el 100% del capital a 5 euros per acció.

Talgo
3,530
  • 1,88%0,07
  • Max: 3,53
  • Min: 3,47
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,25
17:35 19/09/24

Els analistes de Renta 4, el preu dels quals per a Talgo és precisament de 5 euros per acció i que ja havien anticipat una operació corporativa ja fa molt de temps, afirmen que "el potencial preu ofert de 5 euros coincideix amb la nostra valoració, per la qual cosa el considerem un preu adequat i recomanaríem 'acudir a l'OPA' en cas de confirmar-se l'operació”.

A més, assenyalen que "esperaríem esdeveniments per veure si es confirmés l'oferta i el preu de cotització s'acosti al que s'ha ofert potencialment".

D'altra banda, tampoc no descarten que un competidor presenti una contraoferta. En aquest sentit, indiquen que "Stadler n'és el principal candidat a fer una potencial contraoferta".

Segons la seva anàlisi, la compra de Talgo aportaria a Stadler "una mida considerable (14% de les vendes i 20% de l'Ebitda de Stadler), permet l'entrada al segment de 'Muy Alta Velocitat', en què Stadler no està present, i enforteix la seva presència a Espanya".

Sobre la possibilitat que el grup espanyol CAF llanci una oferta, comenten que "no la descartem totalment, però no ho veiem com una prioritat per a CAF en aquests moments", ja que aquesta companyia pot estar més interessada en "les desinversions d'Alstom/ Bombardier i les de senyalització de Thales/Hitachi".

contador