Squirrel Media compra la participació de Walt Disney Company a NET TV

Pagarà 16,36 milions per aquest 20% i el 55% de Vocento

Bolsamanía
Bolsamania | 22 des, 2021 13:44
walt disney dl media us usa
Flickr (PD)

Squirrel Media ha informat aquest dimecres que ha signat un acord d'adquisició de la totalitat de la participació que The Walt Disney Company Iberia té a NET TV.

SQUIRREL MEDIA
1,495
  • -0,99%-0,02
  • Max: 1,50
  • Min: 1,47
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,86
13:34 20/09/24

L'operació, el tancament de la qual està previst per al mes de gener, consisteix en l'adquisició de la participació íntegra del 55% de Vocento i de la participació íntegra del 20% de The Walt Disney Company Iberia a la societat NET TV, llicenciatari TDT d'àmbit nacional.

A finals del mes de novembre passat Squirrel Media informava d'un acord per adquirir aquesta participació de Vocento a NET.TV.

El preu de l'operació d'adquisició del 75% de la companyia NET TV, corresponent a les participacions de Vocento i Walt Disney Company, es va tancar definitivament en 16,36 milions d'euros, i està sotmès a les autoritzacions administratives pertinents.

Sobre el 25% restant de la companyia NET TV, és de titularitat de la mercantil -avui concursada- Homo Videns, sobre la qual recau una peça a favor de CaixaBank (actualment en fase d'execució).

La companyia ha adquirit el 75% de la participació de la societat a una valoració per múltiple EBITDA inferior a 3,3 (i sobre uns fonamentals de l'any 2021 afectats per l'àmbit pandèmic). Squirrel estima que amortitzarà aquesta inversió en el termini de tres anys i mig.

NET TV només s'adquireix amb un treballador sense externalitzacions. La compra serà finançada en un 49% per fons propis de Squirrel Media i en un 51% per CaixaBank.

Squirrel Media, amb l'adquisició del 75% de NET TV, es converteix en el tercer operador nacional privat de televisió en obert a Espanya, només darrere de Mediaset i AtresMedia, segons ha destacat l'empresa.

NET TV, companyia llicenciatària de dos canals nacionals a TDT, cogestiona Paramount i Disney Channel.

Tant Disney com ViacomCBS tenen contractes de col·laboració industrial a llarg termini amb NET TV que mantindran.

contador