Spotify acomiada més de 1.500 treballadors, al voltant del 17% de la plantilla

És la tercera ronda d'acomiadaments que la companyia de reproducció en directe executa aquest any

Álvaro Estévez
Bolsamania | 04 des, 2023 14:52
movil-spotify-junto-dos-mesas-mezcla-sonido
Getty Images / LightRocket

Nova ronda d'acomiadaments massius a Spotify. La plataforma de reproducció en directe de música i podcasts dirigida per Daniel Ek ha anunciat una retallada de plantilla que afectarà més de 1.500 treballadors de la companyia, al voltant d'un 17% de la plantilla de l'empresa.

Aquest pla d'acomiadaments no és el primer que executa la companyia aquest 2023. El mes de gener passat, Ek va acomiadar el 6% de la seva plantilla al·legant que la companyia va ser "massa ambiciosa" en invertir per créixer abans de constatar un augment dels ingressos. Seguidament, Spotify va deixar caure la guillotina sobre 200 treballadors el mes de juny passat en una retallada de plantilla que va afectar un 6% dels seus treballadors, la majoria de la divisió de podcàsting de la companyia.

En aquesta ocasió, Ek, conseller delegat i cofundador de Spotify, ha justificat aquests acomiadaments amb la necessitat d'"alinear Spotify amb els nostres objectius futurs i assegurar-nos que tenim la mida adequada per als reptes que tenim per davant".

"Vam debatre fer reduccions menors al llarg de 2024 i 2025. Tot i això, tenint en compte la bretxa entre el nostre objectiu financer i els nostres costos operatius actuals, vaig decidir que la millor opció per aconseguir els nostres objectius era una acció substancial per ajustar els nostres costos", ha afegit el CEO del gegant de la reproducció en directe en una carta oberta publicada a la pàgina web de la companyia.

Novament, Ek ha subratllat que, el 2020 i el 2021, Spotify va aprofitar "l'oportunitat que ens brindava un capital de menor cost i vam invertir significativament en l'ampliació de l'equip, la millora dels continguts, el màrqueting i nous verticals", inversions que "van funcionar, contribuint a l'augment de la producció de Spotify i al sòlid creixement de la plataforma l'any passat". "No obstant, ara ens trobem en un entorn molt diferent. I malgrat els nostres esforços per reduir costos l'any passat, la nostra estructura de costos continua sent massa gran pel que necessitem", ha apuntat el CEO.

"Quan mirem enrere el 2022 i el 2023, serà realment impressionant el que hem aconseguit. Però, alhora, la realitat és que gran part d'aquesta producció estava vinculada a disposar de més recursos. Segons la majoria dels paràmetres, hem estat més productius, però menys eficients. Necessitem les dues coses. Tot i que hem treballat per mitigar aquest repte i ser més eficients el 2023, encara ens queda molt camí per recórrer abans de ser productius i eficients alhora", ha sentenciat, donant a entendre que aquesta podria no ser el darrer pla d'acomiadaments que executessin als propers mesos.

Cal assenyalar que Spotify va tornar a ser rendible al tercer trimestre d'aquest 2023. Segons els resultats trimestrals publicats el mes d'octubre passat, el gegant de la reproducció en continu va aconseguir uns beneficis de 65 milions d'euros enfront de les pèrdues de 166 milions registrades durant mateix període de l'any anterior. De la mateixa manera, els ingressos van augmentar un 10% fins als 3.357 milions d'euros i els usuaris van repuntar un 25,8% fins a assolir els 574 milions, dels quals 226 milions eren de pagament.

contador