Aconsegueix uns ingressos operatius de 35 milions d'euros, un 179% superiors
Solarpack va registrar un benefici net atribuït de 6,5 milions d'euros al primer trimestre d'enguany, enfront dels 'números vermells' de 220.000 euros del mateix període de 2019, impulsat per un major pes del negoci de generació d'energia i més concentració de l'activitat de construcció per a tercers comparat amb el primer trimestre de 2019.
Entre gener i març la firma basca va multiplicar per més de quatre (+318%) el resultat brut d'explotació (EBITDA), fins arribar a 18,9 milions d'euros, i va aconseguir uns ingressos operatius de 35 milions d'euros, un 179% superiors als d'un any abans.
La companyia especialitzada en energia solar fotovoltaica ha ressaltat que es tracta d'uns resultats "sòlids", reflex d'una intensa activitat de construcció i de la contribució a la unitat de Power Generation (POWGEN) dels nous MW llocs en operació durant 2019 i principis de 2020 a Espanya, Xile i l'Índia.
Solarpack culmina des de l'última presentació de resultats l'entrada d'Ardian com a soci minoritari en els projectes de Tacna i Panamericana, situats al sud del Perú.
"Aquesta important fita, unida a la finalització de les proves de recepció de diversos projectes posats en operació al 2019 i principis de 2020, reforcen la posició de liquiditat de Solarpack per a l'execució del seu pla de negoci", ha assenyalat.
Així mateix, la companyia ha explicat que s'ha adaptat ràpidament a la situació causada per la Covid-19, mantenint totes les seves plantes en operació i generant energia, les seves obres en curs actives i la seva activitat de desenvolupament en estat avançant malgrat les restriccions a la mobilitat a la majoria dels mercats on opera.
En aquest sentit, preveu un impacte sobre els ingressos per venda d'electricitat a Espanya i Xile aquest any per la baixada del preu a curt termini ('spot') en aquests mercats, si bé com que hi té una exposició limitada, amb la majoria dels seus ingressos contractats a llarg termini, conserva les guies donades al mercat al febrer d'enguany, apuntant a la part baixa del rang d'EBITDA.
Igualment, anticipa retards als processos de licitació de contractes de venda d'electricitat i en l'obtenció de permisos d'alguns projectes en desenvolupament, la qual cosa podria retardar aproximadament dos mesos el començament de futures construccions.
No obstant això, la companyia veu inalterats els fonamentals de l'energia solar fotovoltaica a llarg termini quant a la competitivitat, la versatilitat i la velocitat d'implantació.