Sniace es dispara el dia del seu retorn a borsa després de dos anys i mig fora del parquet

Bolsamanía
Bolsamania | 22 mar, 2016 09:11 - Actualitzat: 11:10
subidas

Les accions de Sniace es disparen en el retorn de la companyia al parquet, després d’haver estat suspesa de cotització el setembre del 2013 a causa de la sol·licitud de la declaració de concurs voluntari de creditors.

En concret, els títols de la companyia iniciaven la sessió amb una alça del 29%, que ampliaven fins al 42,85% a les 9.04 hores, fins a cotitzar a un preu de 0,280 euros.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va acordar aixecar la suspensió cautelar de negociació de Sniace, amb efecte a partir d'aquest dimarts, dia 22, encara que ha advertit els inversors sobre la viabilitat futura de la companyia i els riscos i les incerteses associats a la seva situació patrimonial i de liquiditat.

LA CNMV ADVERTEIX DEL RISC D'INVERTIR EN LA COMPANYIA

L'organisme presidit per Elvira Rodríguez assenyala, segons recull Europa Press, que, «tenint en compte la situació especial de la companyia», considera necessari cridar l'atenció dels inversors sobre la informació continguda en el document de registre inscrit en el regulador borsari per l'empresa, així com en els últims fets rellevants enviats.

En concret, la CNMV es refereix al pla de pagaments presentat per Sniace, inclòs en la proposta de conveni, així com a la situació financera i patrimonial actual de la companyia i el seu grup i les perspectives futures recollides en el pla de viabilitat corresponents als propers dos exercicis.

A més, assenyala els riscos a què s'enfronta la companyia, entre els quals s'inclouen la possibilitat de liquidació, la no-obtenció dels fons necessaris per a la viabilitat del grup, la no-materialització dels acords amb determinats creditors per a la reestructuració del deute concursal, l'incompliment del pla de viabilitat i la seva situació patrimonial.

La CNMV també es refereix a l'ampliació de capital de Sniace, que va ser aprovada per la seva junta general d'accionistes el 30 de juny del 2015, per un import màxim de 15,59 milions d'euros, per tal de garantir-ne la viabilitat.

D'aquesta manera, el regulador ha inclòs un advertiment en el document de registre sobre la situació actual de la societat, la seva viabilitat futura i els riscos i les incerteses associats a la seva situació patrimonial i de liquiditat i a la seva cotització després de l'aixecament de la suspensió de negociació.

UNA «FITA» PER A L'EMPRESA

Després de l'anunci de la CNMV, Sniace va emetre un comunicat en què assegurava que, amb el seu retorn al parquet, fa «el primer pas per a la recuperació gradual de la normalitat operativa, una vegada aixecat el concurs de creditors».

«L'empresa supera així un llarg procés que ha de concloure amb la implantació efectiva del pla de viabilitat, ja aprovat pels creditors, que preveu una reestructuració operativa i laboral», assenyalava.

Segons el president del Consell d'Administració de Sniace, Blas Mezquita, «la tornada de la companyia al mercat borsari suposa la primera fita amb vista a la recapitalització i la tornada a la producció en els propers mesos».

contador