SNCF, la nova rival de Renfe, començarà a operar el març amb 10.000 bitllets a un euro

La companyia francesa operarà a Espanya amb la marca Ouigo

Bolsamanía
Europa Press | 22 set, 2020 18:00
ep ilustracion del servicio ouigo
SNCF

L'operador francès SNCF s'estrenarà a les línies d'alta velocitat espanyoles a partir del 15 de març de 2021 sota la mateixa marca comercial amb la qual opera a França, Ouigo, i a la línia que uneix Madrid i Barcelona amb parades a Saragossa i Tarragona.

La companyia cobrirà aquest trajecte amb l'Euroduplex, un tren d'Alstom de dues plantes, amb capacitat per a 509 places i amb un bar a l'interior, comprometent-se a posar a la venda "durant les pròximes setmanes" bitllets econòmics capaços de competir amb el tren 'low cost' de Renfe, Avlo.

En un acte de presentació amb la premsa, la companyia ha defensat que desembarca a Espanya amb l'objectiu de "popularitzar" el tren al país, amb el doble compromís de garantir la sostenibilitat i de crear ocupació.

En concret, el seu debut a l'alta velocitat espanyola comportarà la creació de 1.300 ocupacions, tant directes com indirectes i majoritàriament indefinits, i amb una forta presència femenina, que ja suposa el 52% de la seva plantilla.

Abans de res, Rielsfera, la filial de l'empresa que gestionarà el negoci a Espanya, pretén que 'Ouigo' suposi un "compromís amb el país", fent que la gent que ara agafa el cotxe, l'avió o que directament no pot viatjar, ho faci a través de les seves línies d'alta velocitat.

10.000 BITLLETS A UN EURO

Per això, perquè els seus futurs clients es familiaritzin amb aquest nou servei, la companyia llançarà dijous que ve 24 de setembre 10.000 bitllets a un euro per a les primeres persones que es registrin a la seva nova web 'ouigo.com/es' a les 18.00 hores.

Aquests usuaris rebran un cupó que podran bescanviar per places a qualsevol dels serveis que llançaran a partir de març, els bitllets del qual es podran adquirir durant les pròximes setmanes a un preu que prometen que serà competitiu.

En aquest sentit, la consellera delegada de Rielsfera, Hélène Valenzuela, ha avançat que el preu dels seus bitllets serà un 50% més baix que les actuals tarifes estàndard dels serveis d'AVE que ofereix actualment Renfe. Un viatge de Madrid a Barcelona ronda ara els 80 euros per trajecte.

Tenint en compte aquesta previsió de preus, el 'Ouigo' competirà amb l'Avlo de Renfe en un rang de preus similar, encara que una de les diferències, ara com ara, és que el francès sí que tindrà cafeteria a l'interior del tren. Valenzuela no ha confirmat si hi haurà Wifi gratuït o no.

EXPANSIÓ A LLEVANT I ANDALUSIA

A més del trajecte Madrid-Barcelona, que començarà a operar el 15 de març de l'any que ve, l'operador francès preveu expandir la seva xarxa "ràpidament" a altres zones, com són Llevant, incloent València i Alacant, així com Andalusia i, en concret, a Sevilla, Màlaga i Còrdova.

No obstant això, tots aquests plans de creixement estan supeditats al desenvolupament de la crisi del coronavirus, que ja ha provocat un retard del seu debut a Espanya, previst inicialment per al 14 de desembre de 2020, el mateix dia en què entrava en vigor la liberalització del sector.

L'altre únic operador que ha rebut 'llum verda' per a operar a l'Alta Velocitat espanyola és Ilsa, empresa conjunta formada per Trenitalia i els fundadors d'Air Nostrum, que ja ha encarregat a Bombardier 23 trens de molt alta velocitat per competir amb Renfe i SNCF a partir de 2022.

El director general de Viatges d'SNCF, Alain Krakovitch, també present a l'acte de presentació, ha afegit que "la qualitat de la xarxa espanyola" i la configuració dels seus trens faran possible fer l'alta velocitat més accessible. "Proposarem 30.000 seients al dia per a aquest mitjà de transport que contamina 50 vegades menys que el cotxe i 80 vegades menys que l'avió. La nostra activitat tindrà un impacte positiu per al medi ambient, però també per a l'economia en un moment crucial", ha ressaltat.

contador