Siemens Gamesa ven actius renovables al sud d'Europa a SSE per 613 milions

Els projectes en "diferent estat de maduració" compten amb una capacitat total de 3,8 GW

Bolsamanía
Bolsamania | 01 set, 2022 15:00
ep fachada de siemens gamesa en zamudio bizkaia
EUROPA PRESS

Siemens Gamesa ha signat un acord de compravenda d'accions amb SSE Renewables per a la venda d'una àmplia cartera de projectes en desenvolupament d'energia eòlica a Espanya, França, Itàlia i Grècia, segons ha notificat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV). Els projectes es troben en "diferent estat de maduració" i tenen una capacitat total de 3,8 GW, amb la possibilitat de desenvolupar fins a 1,4 GW de projectes d'hibridació.

Siemens Gamesa
18,050
  • 0,00%0,00
  • Max: 18,07
  • Min: 18,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,45
17:35 07/02/23

L'operació s'ha executat per un valor total en efectiu de 613 milions d'euros, 580 milions d'euros dels quals corresponen al preu de compra i 33 milions d'euros a ajustaments calculats en base a l'estimació de capital circulant i deute net el 30 de juny de 2022, segons s'explica al comunicat remès per la companyia. L'acord inclou la integració a SSE d'aproximadament 50 persones de l'equip actual de Siemens Gamesa, "amb una gran experiència al sector eòlic en aquests països".

"La xifra d'ajustos esmentada queda subjecta a la revisió habitual dels valors finals de capital circulant i deute net mesurats en la data de tancament en base a estats comptables elaborats post-tancament", indiquen des de Siemens Gamesa. Així mateix, indiquen que com a part de la transacció, "Siemens Gamesa tindrà l'oportunitat de subministrar turbines i oferir serveis de manteniment a llarg termini per a alguns dels parcs eòlics instal·lats i operats per SSE durant els propers anys procedents d'aquesta venda".

"Estem encantats d'haver completat l'acord amb SSE abans del final del nostre any fiscal 2022, tal com vam anunciar a l'abril. Amb aquesta operació, Siemens Gamesa optimitza la seva cartera d'actius i aconsegueix generar el màxim valor. Estem segurs que SSE és el soci adequat per desenvolupar l'excel·lent cartera de projectes que el nostre equip de promoció de parcs al sud d'Europa, des d'ara parteix també d'SSE, ha estat capaç de construir al llarg dels anys, aquest acord enfortirà sens dubte la nostra relació amb SSE", ha assenyalat Jochen Eickholt, CEO de Siemens Gamesa.

Per part seva, Stephen Wheeler, director general d'SSE Renewables, ha assegurat estar "encantat" d'"haver tancat aquest acord abans del previst i de donar la benvinguda als nostres nous companys a SSE Renewables". "Comptem amb un excel·lent equip que ens ajudarà a establir una presència duradora al sud d'Europa, desenvolupant, construint i operant infraestructures eòliques terrestres, solars i d'emmagatzematge", ha explicat Wheeler.

Siemens Gamesa va registrar pèrdues entre l'abril i el juny de 446 milions d'euros. Durant els primers nou mesos de l'any fiscal 2022, la companyia va perdre 1.226 milions d'euros. La companyia també va anunciar durant aquesta presentació de resultats mesures decisives per accelerar el canvi de rumb de l'empresa en el marc del programa estratègic Mistral.

contador