Siemens Gamesa subministrarà 42 aerogeneradors a un parc eòlic terrestre a Suècia

En aquest projecte tornarà a col·laborar amb Arise i Foresight Group

Emma García
Bolsamania | 19 jul, 2022 14:33
ep archivo   turbina de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa, Arise i Foresight Group col·laboraran en un altre gran projecte a Suècia utilitzant la plataforma en terra ferma Siemens Gamesa 5.X, la més competitiva de la companyia. El projecte serà adquirit per Foresight Energy Infrastructure Partners, el fons de transició energètica insígnia de Foresight Group.

Siemens Gamesa
18,050
  • 0,00%0,00
  • Max: 18,07
  • Min: 18,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,45
17:35 07/02/23

El projecte Kölvallen, de 277 MW, s'instal·larà a principis del 2025 i comptarà amb 41 unitats del model SG 6.6-170 i una del SG 6.6-155. El parc eòlic se situarà a prop del projecte Skaftåsen, que va ser el primer a utilitzar la plataforma Siemens Gamesa 5.X.

Precisament, el parc eòlic Skaftåsen, que actualment està en fase d'instal·lació, també és un projecte desenvolupat per Siemens Gamesa, Arise i Foresight Group.

El projecte destaca per incloure un contracte d'operació i manteniment de llarga durada que cobrirà els propers 35 anys, cosa que garanteix que els aerogeneradors funcionin al màxim de la seva capacitat durant tota la vida útil. Els aerogeneradors utilitzaran torres de 135 metres per a les turbines SG 6.6-170 i de 122,5 metres per al model SG 6.6-155.

La construcció del parc eòlic impulsarà l'activitat de les plantes de Siemens Gamesa a Espanya, ja que les 42 navetes s'acoblaran a la planta d'Àgreda (Sòria), les multiplicadores es produiran a les fàbriques d'Asteasu (Guipúscoa), Lerma (Burgos) i la ciutat de Burgos, i els components elèctrics es produiran a les fàbriques de Reinosa (Cantàbria), San Fernando de Henares (Madrid) i Benisanó (València).

"Aquest projecte és en certa manera una extensió de Skaftåsen, ja que està situat molt a prop, ens permet treballar de nou al costat dels nostres socis Arise i Foresight, i demostra la confiança dels nostres clients a la plataforma Siemens Gamesa 5.X. Ambdós projectes, Skaftåsen i Kölvallen, proporcionaran una gran quantitat d'energia verda per a Suècia", ha assenyalat Clark MacFarlane, CEO Onshore per al Nord d'Europa i l'Orient Mitjà de Siemens Gamesa.

contador