Siemens Gamesa subministrarà 40 turbines a Repsol per a sis parcs eòlics a Espanya

Amb la signatura de dos nous contractes que, en total, sumen 200 MW

Bolsamanía
Bolsamania | 08 mai, 2023 13:12
ep archivo   turbina de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa ha signat dos nous contractes amb Repsol per subministrar a la companyia multienergètica 40 turbines del model SG 5.0-145 a sis parcs eòlics a Espanya, que sumen un total de 200 MW. Amb aquest acord, segons ha informat l'empresa d'aerogeneradors, ja seran vuit els parcs eòlics de Repsol equipats amb tecnologia de Siemens Gamesa per a un total de 324 MW.

SIEMENS N
183,360
  • -0,60%-1,10
  • Max: 184,68
  • Min: 181,78
  • Volume: -
  • MM 200 : 171,14
18:30 10/10/24

El primer dels dos contractes que les dues companyies acaben de signen inclou quatre parcs eòlics a la província de Palència, que formen part del projecte PI de Repsol. Comptaran amb 28 aerogeneradors amb una potència total de 140 MW.

El segon contracte suposarà la instal·lació de dos parcs a la província de Saragossa, pertanyents al projecte Delta II. En aquest cas, es tracta de 12 turbines que sumaran 60 MW.

Els dos contractes inclouen el manteniment dels sis parcs per un període de cinc anys.

"Un cop aquests sis projectes eòlics entrin en funcionament proporcionaran energia renovable a unes 160.000 llars a Espanya. A més, contribuiran a la millora del medi ambient, perquè evitaran l'emissió de 540.000 tones de CO2. Per evitar una quantitat similar d'emissions, hi hauria plantar a prop de nou milions d'arbres", ha explicat Siemens Gamesa.

Amb aquests nous contractes, Siemens Gamesa consolida el lideratge a Espanya, on té 15,4 GW, el 52% de la capacitat total instal·lada a Espanya, segons les dades de l'Associació Empresarial Eòlica (AEE) corresponents al tancament del 2022.

La instal·lació d'aquests sis parcs també tindrà un efecte positiu sobre la indústria eòlica a Espanya, perquè tots els components de les 40 turbines de què consten aquests parcs –torres, pales i navetes– es fabricaran en diferents plantes a Espanya.

En concret, "les 40 navetes d'aquests aerogeneradors s'acoblaran a la planta de Siemens Gamesa a Àgreda (Sòria); les multiplicadores es produiran a les plantes d'Asteasu (Guipúscoa), Lerma (Burgos) i la ciutat de Burgos; i els components elèctrics, a les fàbriques de Reinosa (Cantàbria), San Fernando de Henares (Madrid) i Benisanó (València)", ha detallat Siemens Gamesa.

"Aquest important acord aconseguit amb Repsol permet consolidar la nostra relació amb una de les empreses espanyoles que més està apostant per les energies renovables i contribueix al necessari impuls del sector al nostre país. Volem continuar treballant colze a colze amb els nostres clients perquè l'energia eòlica segueixi creixent a Espanya, cosa que ens permetrà avançar en la transició verda i també en la tan necessària independència energètica”, ha afirmat Kerman Gabiola, director general de Siemens Gamesa a Espanya.

Per a Enrique Pedrosa, COO per a Europa i Latam a Repsol Generació Baixa a Carboni, “aquest nou acord amb Siemens Gamesa ens permet seguir avançant en el nostre ambiciós objectiu d'assolir 6 GW de capacitat renovable instal·lada el 2025 i 20 GW el 2030. Les energies renovables són clau en l'estratègia de descarbonització de Repsol, que s'ha marcat el repte d'assolir zero emissions netes el 2050”.

contador