Siemens Gamesa rebota malgrat els seus mals comptes i després d'enfonsar-se la setmana passada

El valor es va deixar gairebé un 20% durant les darreres cinc sessions

César Vidal
Bolsamania | 08 nov, 2021 11:52
ep archivo - aerogenerador de siemens gamesa 5x
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa rebota amb força a la borsa després de publicar els resultats de l'any fiscal 2021 divendres passat, amb unes pèrdues de 627 milions d'euros. Cal recordar, a més, que el valor es va desplomar a prop d'un 20% a la setmana passada, després de l'avís de revisió de resultats del rival danès Vestas.

Siemens Gamesa
18,050
  • 0,00%0,00
  • Max: 18,07
  • Min: 18,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,45
17:35 07/02/23

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor, consideren "dolents" els resultats, "encara que força en línia amb el que s'esperava i millors en deute financer net" (DFN), que es redueix fins als 207 milions des dels 951 milions i se situa molt per sota dels 724 milions esperats, “per millor circulant”.

Com a factors negatius, la guia de vendes anticipa una caiguda d'entre el -7% i el -2% i el marge EBIT ajustat se situarà entre l'1% i el 4%, davant la previsió del -3%.

A més, la companyia "retarda els objectius de llarg termini (creixement en vendes per sobre del mercat i marge EBIT ajustat entre el 8% i el 10%) fins al 2024/25". Tot i això, aquests experts comenten que, després de la caiguda que acumula el valor des de començament d'any, "aquests resultats i la incertesa que reflecteix la guia a futur haurien d'estar ja en gran mesura descomptats pel mercat".

Per la seva banda, Aránzazu Cortina, analista de Bankinter, que aconsella vendre el valor, amb una valoració de 20,80 euros, comenta que “els resultats es van situar a la part baixa del rang objectiu, que havia estat revisat a la baixa al trimestre anterior".

A més, afegeix que "les perspectives per al 2022 són igualment febles", per la qual cosa anticipa que el negoci d'eòlica terrestre no arribarà a l'equilibri fins al 2023. I comenta que les "majors necessitats d'inversió es produeixen en una etapa de més pressió en marges" de l'esperada, cosa que suposa un nou repte per a la millora del seu palanquejament".

Com a factor positiu, Cortina destaca que "les perspectives per al negoci especialment d'offshore (eòlica marina) a mitjà termini continuen sent molt sòlides des del punt de vista de la demanda potencial", tot i que conclou que "a curt termini, les dificultats per donar la volta a la rendibilitat a onshore són creixents. Per tant, encara que el valor tingui un descens molt important l'any, seguiríem sent cauts fins a tenir més visibilitat sobre els seus marges”.

Finalment, Ángel Pérez, analista de Renda 4, que aconsella infraponderar el valor, amb una valoració de 17,52 euros, assenyala que "seguim sent cauts en el valor de cara al mitjà termini, revisarem les nostres estimacions i valoració, i encara que el valor ha corregit a nivells molt propers al nostre preu objectiu, de moment reiterem la recomanació d'infraponderar”.

contador