Siemens Energy ha llançat una oferta de compra als 18,05 euros
Siemens Gamesa puja fins a gairebé els 18 euros per acció després de l'OPA d'exclusió llançada aquest cap de setmana per Siemens Energy als 18,05 euros per acció. La pregunta ara és si vendre directament al mercat o esperar que finalitzi tot el procés, amb l'esperança fins i tot que el grup alemany pugui millorar el preu inicial. Aquestes són les valoracions dels experts.
"El preu ofert implica sumar-li a la nostra valoració després del darrer avís de revisió de resultats (16 euros per acció) les sinergies de costos anunciades (300 milions d'euros) i per tant, ens sembla raonable", afirmen des del Banc Sabadell.
"Situem el nostre preu objectiu en el preu de l'OPA (18,05 euros/acció) i canviem recomanació a ACEPTAR OPA (des de VENDRE). Encara que no es pot descartar millores de preu, no les veiem per sobre de 20 euros/acció", afegeixen aquests experts.
Des de Renta 4, afirmen que "el febrer del 2020 Siemens va adquirir el 8% que estava en possessió d'Iberdrola per 20 euros/acció. No obstant, el preu està alineat amb el preu mitjà ponderat per volum dels últims 6 mesos, que és el mínim que fixa la llei d'OPA espanyola. Amb aquest preu, en principi considerem que compleix els requisits mínims que exigeix la llei".
"L'operació està prevista que s'executi al setembre i estigui tancada a finals d'any", afegeixen aquests experts, un aspecte interessant que cal tenir en compte per als accionistes actuals i que justifica que el preu no s'hagi anat directament als 18,05 euros.
Des de Bankinter, afegeixen que "el preu de l'oferta suposa una prima del +27,7% respecte al preu previ als rumors confirmats per Siemens Energy el 18 de maig passat; i és similar al preu mitjà ponderat del semestre anterior".
Aquests analistes reconeixen que “no suposa una prima elevada sobre la nostra valoració (17,10 euros) o sobre el preu mitjà del semestre (18,01 euros) i és un -9,7% inferior al preu pagat per la participació del 8% a Iberdrola".
Tot i això, expliquen que cal tenir en compte que Siemens Energy ja controla la companyia, amb una participació del 67%; i que "la situació financera de Siemens Gamesa s'ha deteriorat en els darrers anys".
"S'obre a partir d'ara un procés que requerirà temps fins a la formulació, aprovació i termini d'acceptació de l'oferta. Vendríem parcialment al mercat, si el preu supera àmpliament el preu de l'oferta, en cas contrari, esperaríem a acudir a l'oferta, ja que si es produís qualsevol lleugera millora de preu quedaria reflectit en l'oferta. En qualsevol cas, no esperem canvis rellevants en l'oferta, encara que el preu no suposa una prima rellevant respecte a la nostra valoració, pels motius esmentats anteriorment", conclouen.
Per tant, els inversors detallistes han de valorar aquests matisos per decidir si esperen fins que tot el procés acabi o si, per contra, venen al mercat per recollir beneficis a curt termini.