Siemens Gamesa celebra la seva primera junta amb un potencial del 12% per als analistes

El 44% dels experts recomana comprar, mentre que un 50% aposta per mantenir

  • La companyia ratificarà el nomenament de Markus Tacke com a conseller delegat
  • Els accionistes votaran el repartiment d'un dividend de 0,11 euros bruts per acció
Óscar Giménez
Bolsamania | 20 jun, 2017 13:43
ep markus tacke nuevo consejero delegadosiemens gamesa
Markus Tacke, nou conseller delegat de Siemens GamesaSIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa celebra aquest dimarts la seva primera junta general d'accionistes després de la fusió entre les dues companyies. Les accions es disparen un 64% des que es va conèixer l'operació entre la companyia espanyola i la divisió d'eòlica del gegant alemany. No obstant això, els analistes encara li donen un 12% addicional com a potencial de revaloració.

Siemens Gamesa
18,050
  • 0,00%0,00
  • Max: 18,07
  • Min: 18,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,45
17:35 07/02/23

En concret, el preu objectiu mitjà que atorguen els analistes seguits per FactSet és de 21,94 euros, enfront dels 19,59 euros en què va tancar aquest dilluns. El 44% d'aquests experts recomana comprar, entre els quals hi ha els de AlphaValue, Intermoney Valors, JB Capital Markets o Ahorro. Per la seva banda, el 50% aconsella mantenir, mentre que només el 6% opta per vendre.

El valor cotitza amb pujades del 20% enguany, tot i que aquesta revaloració es va construir durant el primer trimestre. Durant els últims tres mesos cau un 10%, fet que ha elevat el potencial que donen els analistes a les accions de Gamesa. No obstant això, les recomanacions de compra han disminuït des del 73% de finals de l'any passat fins al 44% actual.

Durant la reunió amb els accionistes d'aquest dimarts el consell sotmetrà a la seva aprovació la ratificació de Markus Tacke com a conseller executiu de la corporació, fins ara conseller delegat de Siemens Wind Power, la divisió eòlica del conglomerat alemany. Tacke va substituir així Ignacio Martín com a primer executiu de l'empresa. D'altra banda, la direcció també proposarà un canvi en el calendari fiscal per equiparar-lo a Siemens, amb el qual es convertirà en l'única empresa de l'IBEX, junts amb Inditex, que el tenir canviat enfront de l'any natural. En aquesta proposta hi figura, així mateix, que les assemblees generals se celebrin a Bilbao.

L'empresa, que passarà a dir-se Siemens Gamesa Renewable Energy, votarà un repartiment d'un dividend de 0,11 euros bruts per títol amb càrrec als beneficis obtinguts el 2016 quan va guanyar 301 milions d'euros, un 77% més que l'any anterior.

contador