La companyia es mostra optimista: "Les perspectives es mantenen forts"
Siemens Gamesa ha anunciat unes pèrdues de 35 milions durant el primer trimestre del seu exercici fiscal (octubre-desembre 2017). Les vendes del grup durant aquest període van ascendir a 2.127 milions, un 23% menys que durant el mateix període de 2016 (2.761.000). El marge brut es va reduir un 43%, fins als 249 milions des dels 433 milions. La companyia no ofereix la comparativa del període anterior perquè assegura que no són equiparables.
Després d'aquests resultats, la companyia repunta a prop un 5% i lidera les pujades del selectiu espanyol. Als seus resultats remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'energètica assenyala que el resultat inclou una despesa fiscal de 56 milions, dels quals 36 milions són per l'impacte de la reforma tributària als Estats Units i altres 16 per bases imposables negatives pendents d'aplicació no reconegudes. El resultat de Siemens Gamesa es va veure llastat en 71 milions nets d'impostos pels costos d'integració i reestructuració.
La companyia ha explicat que l’"abast (menor volum de muntatge), menors preus i el menor volum de vendes en AEG onshore són els factors més importants darrere de la disminució de les vendes del grup i de l'EBIT pre-PPA, costos de reestructuració i d'integració". A més, també ha assenyalat que la caiguda en el benefici es deu "als costos de reestructuració i integració, l'impacte sense sortida de caixa de la reforma tributària dels Estats Units sobre el valor dels actius per impostos diferits i l'amortització del PPA" .
Alhora, Siemens Gamesa ha dit que aquestes xifres estan marcades per un acompliment financer "en línia amb les perspectives fixades per a l'any i una forta activitat comercial en totes les àrees de negoci". Així, entre octubre i desembre la companyia ha rebut 2,8 GW en noves comandes de turbines (+29%), impulsada pels negocis onshore (+19%) i offshore, que gairebé duplica les comandes.
Siemens Gamesa destaca als seus resultats l'activitat comercial en onshore que supera en MW l'entrada de comandes dels últims 11 trimestres, amb gairebé nivell rècord del primer trimestre del 2015. Dins de l'activitat comercial d’Aerogeneradors destaquen les comandes offshore signades a Dinamarca, i les comandes onshore signades a Tailàndia, Egipte, EUA i l'Índia. Al segment de Serveis, el llibre de comandes creix un 6% a l’any fins als 10.338.000 d'euros, destacant la signatura de comandes al nord d'Europa i en multi-tecnologia.
PERSPECTIVES DE FUTUR
Als seus comptes, Siemens Gamesa ha indicat que "la transició cap a models energètics totalment competitius s'ha vist acompanyada en el passat més recent per disrupcions temporals de la demanda en alguns dels mercats eòlics més rellevants com l'Índia, EUA. o Alemanya", afirma al seu comunicat. D'altra banda, la companyia apunta que "és important no confondre aquesta volatilitat a curt amb el potencial de l'energia eòlica al llarg termini que continua enfortint-se".
Aquest enfortiment es recolza tant en la creixent competitivitat eòlica, destaca Siemens Gamesa. "Com es reflecteix en les subhastes celebrades al llarg de l'any passat, on els preus eòlics baten els preus d'energies fòssils convencionals (vegeu la subhasta de Mèxic on l'eòlica va assolir un preu de 19 dòlars), com en el clar compromís que mostren els governs amb les energies renovables", valoren. En les seves perspectives indiquen que aquestes dades donen suport a un creixement de la contribució eòlica al mix energètic mundial, des d'un limitat 4% a l'actualitat, fins a representar-ne un 17% el 2040, segons l'Agència Internacional de l'Energia.