Santander, sobre comprar Banamex a Mèxic: "Depén, ja veurem"

Álvarez afirma que no ho necessiten per créixer, però que participaran en el procés

Ana Botín afegeix que "en cap cas ens plantegem ampliar capital"

César Vidal
Bolsamania | 03 feb, 2022 09:16
jose antonio alvarez santander

José Antonio Álvarez, conseller delegat de Banc Santander, no ha descartat que el banc compri el negoci mexicà de Citi, Banamex, que ha posat a la venda el banc americà, tot i que ha afegit que no ho necessiten per continuar creixent a bon ritme al mercat asteca.

Banco Santander
4,542
  • -0,44%-0,02
  • Max: 4,56
  • Min: 4,48
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,25
17:06 09/10/24

"Si al final passa, ho farem de forma atractiva per als nostres accionistes. Durant els últims dos anys, hem realitzat operacions en altres països com el Brasil que no teníem previst. Dependrà, ja ho veurem. És l'únic que puc dir", ha sentenciat Álvarez, al mateix temps que ha assenyalat que “estem satisfets a Mèxic, tenim un gran negoci i no necessitem comprar”.

"Estem generant un gran marge de benefici a Mèxic i augmentant la nostra quota de mercat. Hem construït des del no-res un negoci d'automòbils que ja representa el 10% del mercat. He de ser molt clar: no necessitem comprar per generar negoci a Mèxic" , ha explicat Álvarez als analistes durant la presentació de resultats.

"Dit això, Mèxic és un dels mercats clau. El procés de venda de Banamex començarà durant els propers mesos i nosaltres serem part del procés que tingui lloc. Estem generant molt de capital a Mèxic i volem generar més capital i és un dels nostres objectius."

En aquest sentit, després de les preguntes dels analistes sobre una possible ampliació de capital per afrontar aquesta operació, que alguns experts consideren necessària, la presidenta Ana Botín ha estat molt clara, en assenyalar que “no estem considerant emetre accions ni per a aquesta possible operació ni per cap".

Botín ha afegit que "el procés durarà mesos i probablement serà cap al tercer trimestre. Però el més important és que no contemplem en cap cas emetre accions".

Unes paraules que xoquen amb algunes valoracions. Els analistes de Renta 4, que aconsellen sobreponderar Santander, amb una valoració de 3,99 euros per acció, comenten que "l'operació podria encaixar i permetria a Santander doblar la seva quota de mercat i millorar el RoTE, en adquirir un negoci que compta amb un ROTE del 20%, enfront del 13,6% de Santander”.

"És possible que les possibilitats que l'operació es realitzi no siguin elevades, però tenint en compte les valoracions que el mercat considera i que Santander no compta amb excés de capital per sobre del 12%, en fer aquesta compra portaria associada una ampliació de capital", afegeixen aquests experts.

contador