Santander llança una oferta adreçada a empreses emergents amb un fons de 100 milions

El fons comptarà amb una aportació inicial del banc de 67 milions d'euros

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 set, 2023 13:08
ep archivo   logo de banco santander 20230913180003
BANCO SANTANDER - Archivo

Santander ha anunciat aquest dilluns el llançament d'una oferta completa de serveis i productes adreçada a les empreses emergents i les empreses innovadores a Espanya amb potencial d'escalabilitat i creixement. A més de solucions financeres específiques i adaptades a cada etapa al cicle de creixement d'aquestes empreses, el banc posa a la seva disposició una bateria de mesures per acompanyar-les i facilitar-los el camí en el seu desenvolupament, segons ha explicat en un comunicat.

Banco Santander
4,480
  • 1,20%0,05
  • Max: 4,52
  • Min: 4,42
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,25
17:35 04/10/24

Entre les iniciatives més rellevants s'inclou la constitució d'un fons de 100 milions, en aliança amb Inveready, una de les gestores independents més especialitzades en actius alternatius i líder en venture debt a Espanya, una modalitat que permet finançar les empreses emergents en etapes primerenques a canvi d'una participació mínima a l'empresa. El fons comptarà amb una aportació inicial de Santander de 67 milions d'euros. Els 33 milions restants seran aportats per altres inversors, així com la pròpia gestora, cosa que el convertirà en el fons de venture debt més gran d'Espanya.

El nou fons està dissenyat per a empreses de base tecnològica i d'alt creixement, amb un ús eficient del capital, que han aixecat almenys una ronda de capital i que puguin assolir el llindar de rendibilitat a mitjà termini. Les operacions van aproximadament des dels 500.000 euros als 5 milions, cosa que permet finançar el creixement d'una manera flexible, minimitzant la dilució dels accionistes, explica Santander.

Per a empreses en fases més avançades (imports de finançament a partir de 5 milions) i que busquen escalar el seu negoci i/o expandir-se a altres geografies, el banc posa a la seva disposició els seus serveis de Banca d'Inversió Majorista (SCIB), com a productes de deute adaptats a les necessitats de cadascuna de les empreses emergents al llarg de les diferents fases de maduresa i la possibilitat de serveis d'assessorament especialitzat.

I per a les empreses emergents en fases més inicials (seed & early), que majoritàriament no han aconseguit EBITDA positiu, compten amb poques garanties -però sí amb capital- i necessiten suport financer, l'entitat ofereix línies de finançament específiques per facilitar-ne l'enlairament, amb un circuit i canal diferenciat de riscos més adaptat a les particularitats d'aquest tipus d'empreses. Dins l'oferta dissenyada, hi està inclosa també l'obertura d'un compte, amb accés en línia a través de la banca en línia i l'app d'empreses; i els cobraments i pagaments: càrrecs, remeses i transferències.

“Estem molt contents amb el llançament d‟aquesta oferta per a les empreses emergents . Els emprenedors podran accedir a tota una oferta específica, no només per facilitar l'enlairament de les empreses que neixen, sinó perquè puguin consolidar el seu creixement, cosa que sens dubte tindrà un impacte molt positiu en l'ecosistema d'innovació i de emprenedoria a Espanya. Amb aquesta iniciativa, que se suma a altres de recents, com Santander Growth, reafirmem el nostre lideratge com a banc de referència per acompanyar i ajudar les empreses, independentment de la seva mida, en totes i cadascuna de les etapes del seu cicle de vida, i amb l'oferta financera i no financera més completa del mercat", afirma Ángel Rivera, CEO de Santander Espanya.

contador