Santander podria millorar els seus resultats a mesura que s'estabilitza la situació a Brasil
Les empreses guanyadores aquest any seran les exposades positivament al cicle de pujada de tipus d'interès, les companyies cícliques amb perspectives de creixement i amb resultats robustos i que, al mateix temps, no estiguin molt endeutades. Marisa Cabrita, analista d'Orey Financial, creu que aquest grup d'empreses el conformen companyies com Airbus (que avui dimecres ha presentat resultats) o ASML Holdings a Europa. A Espanya són dues les companyies que donen aquest perfil i que resulten favorites per Orey Financial de cara a aquest any: Banco Santander i Inditex.
"En cas de veure una recuperació/estabilització de l'economia brasilera, junt amb les expectatives d'algun creixement en la concessió de crèdit a Espanya, podrem veure un augment dels resultats el 2017", assenyala Cabrita respecte el Santander. També destaca l'experta que la seva exposició a Amèrica Llatina, que representa prop del 42% dels ingressos, podria compensar les incerteses relacionades amb el Brexit.
Inditex continua sent un valor fort malgrat haver pujat un 35% els últims dos anys, assenyala Cabrita
Respecte Inditex, continua sent un valor fort malgrat haver pujat un 35% els últims dos anys, assenyala Cabrita. "El seu negoci segueix creixent, els ingressos van augmentar un 15% el 2016. (...) A més, Inditex té un dels ràtios de deute més baixos entre les empreses de referència europea", afegeix l'analista.
BANCO POPULAR I ENDESA, LA CREU DE LA MONEDA
Enfront de les bones perspectives que Orey Financial té per al Santander i Inditex, les males previsions de cara a aquest any són per al Popular i Endesa. Sobre el banc presidit per Emilio Saracho des del passat 20 de febrer, Marisa Cabrita destaca que està "substancialment exposat als préstecs morosos, amb un ràtio de Texas de 109,70, el més alt entre els seus homòlegs espanyols i el més gran entre la majoria dels homòlegs europeus".
Quant a Endesa, en destaca el baix rendiment del sector de serveis públics europeus en comparació d'altres sectors, especialment després de la victòria de Donald Trump. "Els baixos nivells de valoració, junt amb l'elevat pagament d'alts dividends augmenten les pors que Endesa hagi de reduir els ràtios de payout", precisa Cabrita. Explica l'experta, a més, que, amb un payout del 100% i amb un negoci que es concentra per complet a Espanya i Portugal després d'haver venut el 2014 els actius a Amèrica Llatina, les perspectives de creixement de resultats poden ser modestes.