Amb l'objectiu de complir els nous requeriments de Brussel·les sobre absorció de pèrdues
Banco Santander emetrà entre 43.000 i 57.000 milions en deute entre 2017 i 2018, amb l'objectiu de complir els nous requeriments de Brussel·les sobre absorció de pèrdues (TLAC per les seves sigles en anglès), segons ha informat aquest dimecres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
En concret, el grup presidit per Ana Botín planeja col·locar entre 24.000 i 32.000 milions d'euros el 2017 i entre 19.000 i 25.000 milions d'euros el 2018, segons Europa Press.
L'entitat ha presentat l'actualització del seu pla de finançament 2017-2018, després de la publicació de la proposta de trasposició dels requeriments TLAC en la Unió Europea. L'objectiu del pla de finançament és enfortir la posició TLAC del grup i optimitzar el seu cost de capital.
Per a això, el banc està considerant diversos enfocaments per a l'emissió d'instruments elegibles per TLAC abans que la regulació definitiva sobre aquests requisits sigui aprovada. El passat 4 de gener, el banc va emetre 1.000 milions d'euros en bons a 10 anys, amb la finalitat de reforçar el ràtio Tier 2 (recursos propis de segona categoria) del capital de l'entitat, amb un cupó del 3,125%.
DESTACA EL SEU MODEL DE NEGOCI
En la presentació remesa a la CNMV, Santander destaca el seu model de negoci, que té "avantatges competitius únics". L'entitat subratlla que compta amb una posició capdavantera en banca comercial en 10 països, amb 124 milions de clients. Així, la seva diversificació geogràfica i la seva exposició significativa a "mercats amb tipus d'interès alts".
Santander assenyala que compta amb un model de negoci "descentralitzat", amb "filials jurídicament independents i autònomes en capital i liquiditat", ja que són "bancs locals amb caràcter general, subjectes a una doble supervisió i control intern, tant local com a global", i que estan subjectes a "supervisió i regulació locals".