Sabadell, en bona posició per "capturar" la pujada de tipus a Europa

Convenç els analistes després de gairebé triplicar el benefici net

Bolsamanía
Bolsamania | 28 abr, 2022 13:05
ep sede corporativa de banco sabadell en sant cugat del valls barcelona
BANCO SABADELL

Banc Sabadell gairebé triplica el seu benefici net el primer trimestre del 2022 enfront dels resultats obtinguts durant el mateix període del 2021. Enfront d'aquesta situació, els analistes veuen amb bons ulls els comptes que ha presentat aquest dijous, amb diversos dels indicadors anant pel bon camí. Des de Bankinter, a més, sostenen que "està en una bona posició per capturar la pujada de tipus prevista a la Unió Europea".

Banco Sabadell
2,018
  • 0,45%0,01
  • Max: 2,05
  • Min: 1,99
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,78
17:35 10/01/25

De fet, al seu informe sobre els resultats destaquen que el marge d'interessos representa aproximadament el 68,2% dels ingressos i que té marge per incrementar el volum de la cartera de bons /ALCO, que ara és de 22.000 milions d'euros enfront dels 25.100 milions de fa un any.

"En comparativa amb el consens, les xifres se situen en línia en marge d'interessos i comissions netes, mentre que superen en un +5% en marge brut recolzat per més ingressos en la línia de posada en equivalència", assenyalen a Renta 4.

Per a Bankinter, aquests resultats van en la bona direcció. El marge d'interessos creix a un ritme de l'1,5%, en comparació amb el registrat per Santander (-7,1%) i Unicaja (-15,2%). Posen en relleu el marge d'explotació, que creix a doble dígit (+21,3%) gràcies al redimensionament de la xarxa a Espanya (-5,6% de costos operatius). Mentrestant, les perspectives de la seva franquícia al Regne Unit canvien a millor.

El cost del risc/CoR baixa fins a 41 punts bàsics, fet que explica el fort augment a la part baixa del compte de resultats, segons destaquen a Bankinter.

"El CoR se situa així a nivells històricament baixos i tot apunta que hauria de pujar als propers trimestres pel canvi a pitjor al panorama macro, però encara no s'aprecien símptomes de deteriorament als indicadors de qualitat creditícia", indiquen en aquesta entitat.

La morositat es manté estable al 3,66%, enfront del 3,65% del quart trimestre, amb un saldo de dubtosos d'aproximadament 6.210 milions d'euros.

"Els volums mantenen un bon ritme de creixement, amb la nova producció de préstecs al consum, targetes de crèdit i TPVs creixent a doble dígit", assenyalen a Renta 4, i afegeixen que existeix una "bona lectura de les dinàmiques de risc amb el cost de risc situant-se en 54 punts bàsics el 2022, a la part baixa del rang objectiu per al 2022 d'entre 50-72 punts bàsics”.

contador