Ryanair transporta 19,1 milions de passatgers al setembre, un 10% més

El trànsit de l'aerolínia irlandesa ha crescut un 8% als darrers 12 mesos

Bolsamanía
Bolsamania | 02 oct, 2024 10:20
ep archivo   avion de ryanair 20230922133703
RYANAIR - Archivo

Ryanair ha transportat un 10% més de passatgers al setembre, fins a assolir els 19,1 milions de persones enfront dels 17,4 milions de passatgers transportats al mateix mes de l'any anterior, segons ha informat l'aerolínia irlandesa en un comunicat.

Així mateix, la baix cost' ha assenyalat que el factor d'ocupació es va mantenir al 94% al novè mes de l'any.

D'altra banda, Ryanair va operar més de 106.000 vols entre l'1 i el 30 de setembre.

Durant els últims 12 mesos, Ryanair va transportar 193,6 milions de passatgers, xifra que representa un increment del 8% enfront dels 178,9 milions de persones que van triar l'aerolínia irlandesa per fer els viatges durant el mateix període comparable anterior. L'últim any, el factor d'ocupació es va mantenir al 94%.

Cal recordar que Ryanair ha llançat diverses vendes flaix de vols amb descomptes al llarg de l'estiu. Així, el 13 de juny va anunciar descomptes del 20%, durant 24 hores, per a vols de juny i juliol. A més, el 18 de juny va anunciar una venda flaix de 48 hores amb vols disponibles des de 16,99 euros, també per viatjar durant el juny i el juliol. A finals d'agost, la companyia va comunicar una oferta de vols des de 19,99 euros per viatjar al setembre i l'octubre.

D'altra banda, la companyia va ser notícia a finals del mes d'agost després de revisar les previsions i anunciar que ja no esperava una caiguda de més del 10% a les tarifes mitjana: ara, Ryanair espera un abaratiment del voltant del 5%. El seu CEO, Michael O'Leary, va explicar en una entrevista amb The Independent que la situació de debilitat observada en el passat s'havia "estabilitzat" i que l'escenari més pessimista havia "desaparegut".

Al costat negatiu, l'aerolínia ha estat advertida per la justícia espanyola després d'incomplir una ordre judicial que obligava Ryanair a cessar les seves "declaracions denigrants" contra eDreams Odigeo i el seu programa Prime.

contador