La petroliera és el valor que més cau pressionat també pel cru, que s'ha capgirat
Repsol se situa aquest dimarts entre els pitjors valors de l'IBEX amb caigudes de l'1% (13,315 euros). La petroliera es ressent en borsa pressionada a la baixa per un cru que s'ha donat la volta (barril Brent: -0,41%. 46,69 dòlars. Barril West Texas: -0,29%. $44,27) i després de publicar aquest dilluns, després del tancament, unes dades operatius que han estat "febles", segons els analistes.
Repsol va publicar durant la passada jornada, després del tancament, els indicadors avançats del segon trimestre. La producció en upstream cau el 2,6% davant el primer trimestre de 2017 i un 3,1% respecte al segon trimestre de 2016 totalitzant 676.000 barrils diaris. Destaquen les caigudes davant el primer trimestre d'aquest any a Amèrica del Nord (-2,9%) i Àsia / Rússia (-10,4%). Per la seva banda el marge de refinació totalitza 6,2 dòlars / barril, que suposa un descens del 12,7% enfront del primer trimestre i del 4,8% enfront del segon trimestre de 2016.
"Febles dades operatius, sobretot en refinació", assenyalen els analistes de Renta 4. "Xifres aparentment febles", apunten des d’Ahorro Corporación, encara que afegeixen que estan en línia amb els objectius anuals de 680.000 barrils al dia de producció en upstream i 6,4 dòlars / barril per al marge de refinació.
"En producció (upstream) ha pesat negativament en relació al segon trimestre de 2016 la venda d'actius als camps de Teak, Samaan i Poui (TSP) i Tannguh, així com el cessament de producció en Varg. Respecte al primer trimestre de 2017, ha pesat la menor demanda de gas a Indonèsia i la venda d’Ogan Komering", expliquen des d’Ahorro.
En downstream, les parades de manteniment en Petronor i Cartagena han continuat penalitzant el marge de refinació durant el segon trimestre, afegeixen aquests experts, encara que aquestes ja han finalitzat.
Aquestes dades de Repsol s'anticipen als resultats que la companyia publicarà el proper 27 de juliol.