Repsol es converteix en 'compra' per a BofA: "El rendiment de l'acció ha començat"

Creuen que la petroliera és l'europea més ben posicionada davant l'entorn macro actual

Virginia Mora
Bolsamania | 17 mai, 2022 18:17
ep archivo   edifcio de repsol
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Bank of America (BofA) han elevat el seu consell sobre Repsol a comprar, cosa que ha fet pujar la petroliera en borsa amb pujades de més del 2%, sent un dels millors valors del dia. La raó d'aquests experts per al canvi de recomanació és clara: es pensen que la companyia està molt ben posicionada per beneficiar-se de l'entorn macroeconòmic actual.

Repsol
11,195
  • 0,72%0,08
  • Max: 11,25
  • Min: 11,16
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,04
14:00 24/12/24

"El rendiment de les accions només ha començat", defensen aquests estrategs en una nota, en què assenyalen que la cotització de Repsol "ha superat el sector en un 13% al llarg de l'any, després de la recent recuperació dels marges de refinació". BofA augura que els marges de refinació seguiran "sorprenent positivament", i això beneficiarà la companyia espanyola.

A més, Repsol "sembla perfectament posicionada per beneficiar-se dels forts marges dels productes químics i de la pujada dels preus del gas als EUA, que, al nostre parer, seran més alts durant més temps", afirmen també els analistes del banc nord-americà.

Quant a la refinació (la major exposició del sector), el consens preveu actualment un marge de Repsol de 8,4 $/bbl (exercici 22) i 5,5 $/bbl (exercici 23). "El nostre tracker preveu un marge de 24 $/bbl, xifra que significa implícitament que el consens espera que els marges es normalitzin als 6 $/bbl de la nit al dia", apunten aquests analistes.

En canvi, ells consideren que els marges del gasoil "no es normalitzaran abans de finals del 2023, malgrat una certa destrucció de la demanda". I pel que fa als productes químics (18% de l'EBIT de Repsol a l'exercici 21), el seu rastrejador mostra que "els marges tornen a estar en màxims històrics a causa de les interrupcions de la cadena de subministrament mundial que redueixen significativament el subministrament de polímers a Europa, i que es veuen exacerbades pels tancaments actuals a la Xina".

D'aquesta manera, esperen que els marges químics europeus "es mantinguin a nivells supernormals durant més d'un any, mentre que el consens considera que la situació tornarà a la normalitat a mitjans del 2022". Finalment, pel que fa als preus del gas 'Henry Hub' dels EUA, des de BofA recorden que "han pujat des d'abril fins a arribar a màxims de diversos anys gràcies a la forta demanda i a la caiguda dels inventaris". "Veiem Repsol com la millor posicionada entre les grans petrolieres europees a causa de la seva alta exposició al gas nord-americà (19% de la seva producció enfront del 6% del sector) gairebé lliure d'impostos (a causa de pèrdues fiscals arrossegades)".

Per això han decidit elevar la seva previsió de benefici net de la petroliera en un 42% en aquest exercici i en un 17% per al 2023, fins a situar-lo al voltant d'un 45% per sobre del consens mitjà per al període 22-23. "El nostre nou preu objectiu és als 19,1 euros" per acció, destaquen, i "el potencial de tornada total per a l'accionista és ara del 40%". I aquesta és la raó per la qual han millorat el consell a comprar.

"Encara que transitori, creiem que aquest entorn macroeconòmic positiu hauria de permetre a Repsol despalanquejar-se més ràpidament al sector, amb un palanquejament que caigui del 17% a finals del 2021 al 3% al final del 2022", opinen els estrategs de BofA.

Segons la seva opinió, "dona més credibilitat a la política de payout de Repsol (25%-30% del CFFO) -proporcionant un rendiment total de la remuneració a l'accionista previst per als anys 22-23 del 10-12% (uns 3 punts percentuals per sobre de la mitjana del sector)".

contador