Repsol destina 500 milions de bo verd a reduir les seves emissions de CO2

Invertirà el muntant en més de 300 projectes

Bolsamanía
Europa Press | 23 ago, 2018 17:58
ep logogasolinera repsol
REPSOL

Repsol invertirà 500 milions d'euros captats en el 'bo verd' que va emetre el maig de 2017 en més de 300 projectes per reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle en 1,2 milions de tones a l'any.

Repsol
11,855
  • -0,21%-0,03
  • Max: 11,98
  • Min: 11,78
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,32
17:35 22/11/24

En concret, la companyia ha identificat a les seves instal·lacions de producció aquest nombre de projectes que compleixen amb els principis del 'bo verd', establerts per la International Capital Market Association (ICMA) i que suposen destinar aquests fons a projectes que aportin un clar benefici mediambiental. Aquest esforç inversor es concentrarà a Espanya i Portugal, segons ha indicat l'empresa en un dels seus butlletins.

Repsol va ser la primera companyia de petroli i gas del món a emetre un 'bo verd' certificat, iniciativa que li va valer el reconeixement com 'Cleaner Energy Initiative of the Year' durant els premis anuals que atorga la revista Petroleum Economist.

"Identifiquem l'oportunitat de finançar projectes per lluitar contra el canvi climàtic a través de l'emissió d'un 'bo verd' com una eina per enllaçar el compromís de sostenibilitat de la companyia amb les finances", ha indicat el director de Finançament de Repsol, Mariano Benet.

Els projectes inclosos dins del Marc del Bo Verd de Repsol s'integren plenament en el Pla d'Energia i Carboni 2014-2020 de la companyia presidida per Antonio Brufau i se sumaran a altres millores operatives per assolir l'objectiu marcat per aquest pla d'evitar 2,1 milions de tones a l'any de gasos d'efecte hivernacle el 2020.

Les accions que es costejaran amb aquest mecanisme s'agrupen en dues categories: projectes d'eficiència energètica a l'àrea de Refinació i Química, que seran el destí principal del capital aconseguit; i les tecnologies de baixes emissions, que obren la porta a futurs projectes en el negoci d'Exploració i Producció (E&P).

La petroliera es compromet a invertir en els projectes identificats i certificats com sostenibles la totalitat dels fons i a destinar el 55% per refinançar projectes ja en marxa des de 2014 i la resta a finançar-ne de nous que s'han d'iniciar fins a tres anys després de l'emissió. En cas que algun projecte fos cancel·lat, el finançament es redirigirà a altres programes que compleixin els requisits.

INFORME ANUAL

Així mateix, la companyia ha creat un comitè de seguiment específic, presidit pel director de Sostenibilitat, i publicarà anualment un informe auditat externament que detalli la despesa realitzada i la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) associada als projectes.

D'aquesta manera, l'eficiència energètica serà la prioritat del bo verd de Repsol, amb inversions com la substitució d'equips amb tecnologies més eficients en les seves refineries i plantes químiques, com a complex industrial de Petronor o a Cartagena.

En el cas de l'àrea d'exploració i producció, el grup buscarà "projectes addicionals dins de la categoria de 'Tecnologies de baixes emissions' en camps com la mitigació d'emissions de metà associades a la producció de gas o la generació elèctrica amb fonts renovables", ha indicat el gerent d'Energia i Canvi Climàtic de la companyia, Antonio López.

contador