Millora el consell des de 'mantenir' després dels resultats del primer trimestre
Els experts de Renta 4 han millorat el consell sobre les accions d'Immobiliària Colonial, que ara aconsellen sobreponderar. Han decidit elevar la seva recomanació, que abans era mantenir, després que la companyia hagi presentat els resultats del primer trimestre.
Colonial ha publicat xifres "molt en línia amb les nostres estimacions, i ha confirmat la bona evolució operativa amb uns ingressos per rendes de 90 milions d'euros (+11% vs 1T22 i vs 92 milions estimats per Renda 4)". Dades que són conseqüència, diuen els experts de la companyia, de diverses coses:
1) De la indexació dels contractes i contractació (signant les rendes màximes de mercat), amb un creixement 'like for like' de rendes del +10% vs 1T22 (+10% a París, +16% a Madrid i estable a Barcelona).
2) De l'entrega de projectes i renovacions, que aporten 2 milions d'euros de creixement d'ingressos (contribució del +3% al creixement global), mentre que l'adquisició de la seu d'Amundi a París aporta 4 milions al creixement (+5% de contribució al creixement global). "D'aquesta manera es compensen les sortides del perímetre de consolidació del programa de desinversions (reducció del -6% vs 1T22 d'ingressos)", comenten.
3) De l'ocupació del grup, que se situa al 97%, amb París novament a nivells de plena ocupació, Madrid registrant una millora del +1,8% vs tancament del 2022 fins al 97% a 1T23, i Barcelona encara lluny dels nivells plens (84% malgrat la millora de +3,5% vs tancament del 2022) "a causa del programa de renovacions i la rotació de clients en dos actius".
Així mateix, els experts de Renta 4 també destaquen que Colonial continua amb l'execució final del seu programa de desinversions per import de més de 500 milions d'euros, el qual podria elevar-se fins a prop de 800 milions, i creuen que “la visibilitat de la cartera de projectes ja és molt elevada, després del lliurament a finals del primer trimestre del projecte de Plaça Europa 34 a Barcelona, completament llogat al Grupo Puig, amb un contracte de compliment obligat de 10 anys".
D'aquesta manera, comenten, Colonial ja hauria lliurat completament 6 dels 8 projectes en cartera, quedant pendent els projectes de Méndez Álvaro a Madrid i Louvre St. Honoré a París (ja plenament llogat), el lliurament del qual es preveu entre finals de l'any actual i principis del 2024.
I destaquen que no hi ha hagut sorpreses pel que fa a l'endeutament, "amb una ràtio LTV que se situa al 36,8% (després de les desinversions) en línia amb les nostres previsions". Recorden que al març el 100% del deute és a tipus dinterès fix o cobert amb un tipus d'interès spot de l'1,67%. I, a més, l'agència S&P ha confirmat la valoració de BBB+ de la companyia.
"Amb tot això, considerem que els resultats haurien de ser recollits de forma lleugerament positiva en cotització. La solidesa de balanç, la millora relativa de qualitat del conjunt de la cartera (després de les desinversions), juntament amb la visibilitat dels projectes i les rendes derivades, fan atractiva la inversió en Colonial a preus actuals (-11% cotització YTD malgrat la millora operativa; descompte del -53,5% vs EPRA NTA)”, diuen aquests analistes.
Han decidit reiterar el preu objectiu que atorguen a les accions d'Immobiliària Colonial, de 6,60 euros/acció, però han elevat la seva recomanació a sobreponderar des de mantenir.
BANKINTER REITERA COMPRAR
Per part seva, els estrategs de Bankinter també han comentat els resultats, que veuen "llastrats" per les desinversions. Estan, diuen, "marcats per les desinversions dutes a terme durant el període", fet que "implica un menor creixement en BPA (+5% vs +14% excloent-ne desinversions), encara que permet reduir-ne l'endeutament, fins a situar l'LTV al 37% (vs 39% anterior)".
Destaquen que Colonial ha mantingut les seves guies per al 2023 i creuen que “els fonamentals es mantenen sòlids”, amb ocupacions a màxims (97%) i capacitat de pujada de rendes (+6% a/a). Per això, han decidit reiterar la seva recomanació de comprar. "És l'única immobiliària espanyola que recomanem en aquests moments", diuen, i és que consideren que "les ubicacions prime dels seus actius li permetran defensar-se millor en un entorn de caiguda de demanda en oficines".
Els analistes de Barclays, no obstant, recomanen infraponderar els títols de la immobiliària. Mantenen el consell després de resultats, així com el preu objectiu de 5,90 euros, malgrat els "sòlids" resultats que ha presentat. I és que encara que aprecien "una millora de l'ocupació i un poder de fixació de preus encara evidents a París", veuen que "la direcció es manté prudent atesa la inestabilitat del mercat d'inversió", cosa que l'ha portat a reiterar la previsió de BPA per a l'exercici 2013 a 0,28-0,30 euros (Barclays n'estima la xifra més alta).