Red Eléctrica i Capital Energy entren en el capital de l'empresa emergent energètica HESStec

A través d'una ronda d'inversió de 2,3 milions d'euros

Bolsamanía
Bolsamania | 24 mai, 2021 15:15 - Actualitzat: 15:15
ep instalacion de almacenamiento de hesstec
HESSTEC

Capital Energy i Red Eléctrica han entrat en el capital de l'empresa emergent HESStec, pionera en el desenvolupament de sistemes de gestió energètica i solucions d'emmagatzematge híbrid, a través d'una ronda d'inversió de 2,3 milions d'euros.

Així ho han anunciat les empreses implicades amb un comunicat conjunt al qual s'assenyala que HESStec "fa un pas endavant per convertir-se en referent i proveïdor global d'aquest tipus de solucions, l'objectiu de la qual és la integració efectiva de l'emmagatzematge en el mix energètic".

Així, el recolzament rebut per part d'aquests nous inversors assegurarà el finançament de la companyia per garantir un desenvolupament i creixement empresarial robustos i sostenibles. De la mateixa manera, es tracta d'una oportunitat per aprofitar les sinergies existents entre els socis que han donat suport a aquesta iniciativa.

HESStec és un integrador i proveïdor de sistemes de gestió d'actius energètics basats en tecnologies maquinari i programari, pròpies i patentades, per a l'optimització i monetització de l'emmagatzematge energètic.

La companyia disposa de centres de desenvolupament tant a Sevilla com a València, on s'ubica la seva oficina corporativa i inaugurarà durant el proper mes el seu laboratori avançat de sistemes d'emmagatzematge, en concret al parc tecnològic, dins del seu pla de creixement i desenvolupament. De la mateixa manera, durant els propers 15 mesos preveu duplicar la seva plantilla amb la incorporació de nous professionals d'alta qualificació.

La directora de Corporate Venture de Capital Energy, Erika Escolar, ha considerat que l'entrada en HESStec contribueix a l'objectiu de crear un catàleg d'empreses emergents EnergyTech "amb potencial de transformació del sector energètic".

Per la seva banda, la directora d'Elewit, Silvia Bruno, ha indicat que la inversió en HESStec dona suport a l'estratègia principal del Grup Red Eléctrica, "que reforça la figura del TSO com a impulsor de la transició energètica cap a un sistema més descarbonitzat i sostenible a través de la integració de renovables, amb solucions que ens ajudin a dotar el sistema elèctric d'una major flexibilitat".

contador