RBC eleva la seva recomanació d'IAG tot i incògnites com el Brexit

S'uneix a Citi, que també va elevar recentment la seva aposta pel que fa al títol

Sergio García
Bolsamania | 13 mar, 2019 14:43
ep iag 20190228093104
AVIÓN B777-9 - Archivo

IAG

2,295

17:35 04/10/24
2,05%
0,05

RBC eleva la seva recomanació d’IAG de 'igual que el mercat' a 'sobreponderar' i reitera el preu objectiu de 6,5 lliures esterlines per acció. La companyia d'anàlisi creu que el conglomerat d'aerolínies, entre les quals es troba l'espanyola Iberia, té, però, una sèrie de problemes a tractar.

Un d'ells és la credibilitat, que "està en dubte per primera vegada des de 2012".

Per recuperar la confiança dels inversors, RBC cita IAG a reconstruir el creixement del seu benefici "sense destructives retallades de costos a llarg termini". RBC assevera, a més, que "la perspectiva al Regne Unit segueix sent arriscada pel Brexit".

Malgrat tot això, RBC creu que "les accions d'IAG s'han reajustat" fins al valor que suggerien les seves perspectives al principi.

De fet, la companyia recorda que aquest any les accions d'IAG han rendit per sota dels títols d'altres aerolínies europees. Concretament, entre un 20 i un 25% per sota de la resta del sector liderat per Finnair, Lufthansa, SAS YTD i AFKLM.

El passat 11 de març, els experts de Citi també van elevar la seva recomanació d'IAG, des de 'vendre' a 'neutral'. A més, van elevar el preu objectiu del grup d'empreses d'aerolínies des de les 5,08 lliures fins a les 5,60 lliures esterlines per acció.

I tot, malgrat van donar cinc raons per les quals el títol ha rendit per sota de les seves expectatives durant els últims temps. Aquestes són: la preocupació per com s'han comunicat els comptes de 2018, els regs d'inflació salarial, la sortida de l'índex MSCI, la manca de claredat sobre com abordarà les restriccions a la propietat estrangera i la por d’un deteriorament més ampli de la confiança dels consumidors i de les empreses a mesura que es materialitza el Brexit.

contador