El sector segueix imparable després de batre àmpliament expectatives als comptes trimestrals
Un dia sí i un altre també els experts de Bolsamanía ens recorden que LVMH no para de marcar màxims històrics. És una companyia que agrada als nostres analistes, com també agrada als experts de Bankinter, que la inclouen al seu últim informe sobre el luxe juntament amb tres favorites -Kering, Hermès i Adidas-, en què recomanen invertir per aprofitar que el sector, segons les seves estimacions, seguirà fent-ho bé.
Els resultats del primer trimestre de les companyies de luxe, tal com s'anticipava, han estat bons, i, a més, han batut àmpliament les expectatives. "L''efecte riquesa' derivat de l'augment del valor dels habitatges i les alces borsàries donen suport al poder adquisitiu i la disposició a gastar dels consumidors", comenten des del 'banc taronja'.
Segons Bankinter, els marges d'aquestes companyies s'expandiran el 2021 malgrat la seva major esforç en màrqueting gràcies al control de costos imposat per les companyies a l'entorn de la Covid-19, la tendència a la 'premiumització' (productes de més marge) i el desenvolupament dels canals en línia i la venda directa al consumidor enfront de l'ús d'intermediaris.
"Després d'anys batent als índexs generals, la prima dels múltiples del sector se situa per sobre de la mitjana dels darrers 5 anys (PER relatiu enfront de l'Eurostoxx 50 d'1,88 vegades davant de l'1,73), però les perspectives de creixement es mantenen també superiors a la mitjana del mercat. s'espera que el creixement del BPA (benefici per acció) mitjà del sector dupliqui el de l'EuroStoxx", anticipen.
Fins i tot durant la crisi, marques com Hermès, Louis Vuitton o Chanel han estat capaços d'elevar els preus, reforçant el seu lideratge i accelerant la captura de quota de mercat. "El públic ha optat per les marques més reconegudes i prestigioses que inspiren més confiança", explica Bankinter.
Amb tot, l'entitat segueix positiva amb el sector, primant les companyies amb models de negoci superiors i avantatges competitives. Això inclou un alt reconeixement de marca; luxe 'assequible' per atraure els millenials; diversificació per marques, productes i àrees geogràfiques (exposició a països emergents); encertada estratègia digital i palanquejament operatiu positiu.
"En definitiva, companyies amb una situació d'avantatge competitiu que permet crear barreres d'entrada. Bé per la seva exclusivitat i reconeixement de marca i/o dificultat de replicar o perquè les economies d'escala per grandària fan que assolir la rendibilitat per a un nou competidor sigui complicat", conclou Bankinter.