La companyia agruparà en Prosegur Tech els negocis d'AVOS Tech i Cipher
Prosegur ha anunciat una sèrie de canvis en la seva estructura organitzativa, com a part de la preparació per abordar el seu Pla Estratègic 2024-2027. Així, la companyia ha nomenat nous consellers delegats a totes les seves filials i ha agrupat els seus negocis d'AVOS Tech i Cipher en Prosegur Tech.
Després del procés de transformació digital i innovació en producte iniciat el 2018, el Consell d'Administració de Prosegur ha aprovat aquesta remodelació de l'equip directiu que continua liderant Christian Gut, conseller delegat de la cotitzada. Els canvis en l'estructura organitzativa de Prosegur estan dissenyats, expliquen des de la companyia espanyola, per potenciar el creixement rendible de les quatre línies de negoci (Security, Alarms, AVOS Tech i Cipher), la sostenibilitat i la diversificació geogràfica i de producte.
Fernando Abós assumeix el càrrec de CEO de Prosegur Security, amb la missió de continuar la trajectòria de creixement i rendibilitat a totes les geografies. El seu focus estarà sobre l'expansió als Estats Units, a més d'enfortir el model de seguretat híbrida que ha elevat la integració dels negocis de vigilància i tecnologia a un nou nivell.
D'altra banda, Javier Cabrerizo, que ha exercit "un paper clau" en la transformació digital de la companyia, ha estat designat com a CEO de Prosegur Alarms, amb focus sobre impulsar el creixement global de la divisió d'alarmes. Així mateix, Cabrerizo ha estat nomenat president de Movistar Prosegur Alarmas, companyia en què participen conjuntament Telefónica i Prosegur, i en què Diego Torrico continua com a conseller delegat.
Jaime Ron, fins ara director d'Estratègia, es converteix en CEO de Prosegur Tech amb l'objectiu d'accelerar el desenvolupament i el creixement dels negocis tecnològics AVOS Tech i Cipher. "Amb la creació d'aquesta nova divisió, la companyia reafirma el seu compromís amb la innovació tecnològica, presentant una proposta única i diferencial per abordar les necessitats del mercat", expliquen des de la companyia.
Per part seva, Maite Rodríguez continua com a directora global de Finances (CFO) i afegeix a les seves responsabilitats la gestió de mitjans. A més, Antonio Rubio continuarà sent secretari general i del Consell d'Administració, intensificant les iniciatives de sostenibilitat i ESG i mantindrà les seves responsabilitats a les àrees de Relacions Institucionals, Gestió de Riscos i Legal. Alhora, Juan Luis Martín continuarà exercint com a director global de Recursos Humans (CHRO) afegint a les seves responsabilitats la direcció de Màrqueting i Comunicació Externa.
S'incorporen a l'equip directiu Miguel Torres, encarregat d'IT & Transformación, i Javier López-Huerta, que s'uneix a l'Oficina del conseller delegat i liderarà el departament de Desenvolupament Corporatiu i Estratègia.
"Aquests canvis posicionen Prosegur estratègicament per afrontar els reptes futurs del seu pla quadriennal 2024-2027, recolzada per un equip directiu sòlid i una visió enfocada al creixement rendible, la sostenibilitat i la diversificació geogràfica i de producte", afegeixen des de Prosegur.
DIVIDENT DE 0,06 EUROS BRUTS
D'altra banda, la cotitzada ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que distribuirà un dividend a càrrec de reserves voluntàries a raó de 0,661 euros bruts per cada acció en circulació de la companyia.
L'import màxim que Prosegur destinarà a aquesta retribució serà de 36.026.275,84 euros i serà abonat el proper 21 de desembre de 2023.
L'últim dia en què es negociaran títols de Prosegur amb dret a rebre dividend (last trading date) serà el 18 de desembre, mentre que el 19 de desembre serà el primer dia que cotitzin sense dret a percebre aquest pagament (ex date). A més, el 20 de desembre serà la data en què es determinaran els titulars inscrits amb dret a percebre el pagament del dividend (record date).
Aquest dilluns, la societat familiar Gubel, controlada per Helena Revoredo, presidenta i accionista majoritària de Prosegur, ha sol·licitat a la CNMV que aprovi la seva OPA voluntària i parcial sobre el 15% de la companyia a 1,83 euros per acció en efectiu, anunciada a mitjans de novembre. Els experts de Bankinter recomanen acceptar aquesta oferta, tant per la prima oferta com pel fet que "la seva escassa liquiditat i sota 'free float' siguin inferiors després de l'operació".
Cal recordar que la companyia va presentar els resultats corresponents als primers nou mesos de l'any a finals d'octubre i va informar d'un benefici de 63,5 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 15,9% respecte al mateix període de l'exercici 2022.