PharmaMar es dispara: aconsegueix el marcatge CE per als seus kits de diagnòstic del coronavirus

La seva filial Genomica ha aconseguit aquesta distinció per comercialitzar-los per a ús diagnòstic

Irene Hernández
Bolsamania | 06 mar, 2020 15:27 - Actualitzat: 15:27
ep economia- pharmamarimpulsa68 en bolsael exitola lubinectedinacancerpulmon microcitico
PHARMAMAR - Archivo

La filial de PharmaMar, Genomica, ha obtingut aquest divendres el marcat "CE" de conformitat per als seus kits de diagnòstic del coronavirus, la qual cosa suposa que queda certificat que compleix els requisits essencials sobre productes sanitaris per a diagnòstic in vitro. Després d'això, els referits kits ja estan disponibles comercialment per a ús diagnòstic. Les seves accions registren aquest divendres una pujada superior a l'11%.

PharmaMar
47,520
  • 4,99%2,26
  • Max: 47,94
  • Min: 45,62
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,49
17:35 19/09/24

Com ha explicat la companyia en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Genomica ha completat amb èxit les proves realitzades amb mostres de pacients, en col·laboració amb l'Institut de Salut Carlos III. És la primera empresa espanyola a obtenir el marcatge CE per al diagnòstic del coronavirus.

"Els kits de diagnòstic són altament sensibles i específics en la detecció del coronavirus, per la qual cosa podria detectar-se el virus fins i tot abans que el pacient mostri símptomes". "Aquests kits ja estan disponibles comercialment i són compatibles amb les tecnologies de diagnòstic més utilitzades als hospitals i centres de salut", assenyalen.

Genomica ja està en contacte amb les autoritats sanitàries per proveir aquests kits de diagnòstic segons la demanda generada per l'emergència sanitària per la infecció Covid-19. A més, té acords comercials emb més de 30 països, entre ells la Xina, on ja pot començar a distribuir aquests kits.

L'empresa comercialitzarà dos productes, tots dos validats amb mostres clíniques i amb marca CE. Un, el Clart Covid-19, la tecnologia del qual és capaç d'analitzar simultàniament 96 mostres en menys de 5 hores. L'altre, qCovid-19, està basat en la tecnologia 'Real Time'.

contador