PharmaMar rep l'aprovació de Zepzelca per tractar el càncer de pulmó a Oman

El medicament ja està disponible a 13 països

Rodrigo Cardona
Bolsamania | 19 jul, 2023 18:47
ep archivo   entrada a la sede de pharmamar a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha anunciat aquest dimecres que el seu soci, Immedica Pharma AB (Immedica), ha rebut l'aprovació completa per a la comercialització de Zepzelca (lurbinectedina), un medicament per al tractament de pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic, per part del Ministeri de Salut d'Oman.

PharmaMar
48,340
  • 1,73%0,82
  • Max: 48,90
  • Min: 48,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,53
09:12 20/09/24

El 2020 les dues companyies farmacèutiques van signar un acord per a la distribució i comercialització en exclusiva de lurbinectedina a diversos territoris que inclouen el Regne Unit, Irlanda, els països nòrdics, alguns països d'Europa de l'Est, Nord d'Àfrica i Orient Mitjà.

Aquest vistiplau es produeix després de la realització d'un "assaig obert, multicèntric i d'un sol braç amb monoteràpia", segons ha comunicat la companyia. L'estudi va comptar amb la participació de 105 pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic recurrent.

Al voltant del “15% de tots els càncers de pulmó són càncer de pulmó microcític o cèl·lules petites” confirma la companyia. Aquesta tipologia creix i s'expandeix més ràpid que el càncer de pulmó no microcític, cosa que provoca que, quan és diagnosticat, a la major part dels pacients ja s'ha "propagat més enllà dels pulmons".

contador