PharmaMar presenta més dades sobre lurbinectedina per al càncer de pulmó a l'ESMO 2023

Per primer cop es presenten dades finals de l'assaig LUPPER

Bolsamanía
Bolsamania | 18 oct, 2023 13:11
pharmamar oncologia
PharmaMar

PharmaMar ha anunciat aquest dimecres que presentarà noves dades sobre lurbinectedina en càncer de pulmó de cèl·lula petita (CPCP) al congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), que se celebra a Madrid del 20 al 24 d'octubre.

PharmaMar
47,520
  • 4,99%2,26
  • Max: 47,94
  • Min: 45,62
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,53
17:35 19/09/24

Entre els estudis més destacats hi haurà una presentació oral del doctor Antonio Calles, en què, per primer cop, es presenten dades finals de l'assaig LUPPER de lurbinectedina en combinació amb immunoteràpia a segona línia de CPCP. Segons ha informat la biotecnològica, l'abstract anomenat Lurbinectedin (LUR) in combination with pembrolizumab (PBL) in relapsed small cell lung cancer (SCLC): the phase 1/2 LUPER study conclou que la combinació de lurbinectedina i pembrolizumab és un tractament de segona línia eficaç per al CPCP en pacients que no van rebre immunoteràpia prèvia, aconseguint en alguns casos respostes profundes i duradores, amb un perfil de seguretat manejable i sense nous senyals de toxicitat emergents en combinar els dos fàrmacs.

El doctor Antonio Calles, metge especialista en Oncologia Mèdica de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón (Madrid), que ha liderat l'estudi, comenta que “la combinació representa una oportunitat per a aquells pacients amb càncer microcític de pulmó metastàtic que no van poder ser tractats amb immunoteràpia a primera línia. El tractament va aconseguir una taxa de respostes confirmada del 46,4%, incloent-hi respostes profundes i duradores que van sobrepassar l'any en alguns pacients. La mitjana de la supervivència lliure de progressió (SLP) va ser significativament més llarga per als pacients sensibles al platí en comparació amb els pacients resistents al platí, amb una SLP de 10 versus 3 mesos, respectivament. Actualment, l'únic tractament aprovat per a aquesta indicació en les darreres dues dècades té una taxa de respostes de només el 20% i una SLP de 4 mesos, a més d'una toxicitat molt significativa. D'altra banda, no es van observar efectes secundaris inesperats i es va poder combinar de manera segura i a dosis completes ambdós fàrmacs”.

El doctor Ali Zeaiter, vicepresident i director de desenvolupament clínic de PharmaMar, s'ha mostrat satisfet amb aquests resultats. "Ens complau presentar noves dades sobre la combinació de lurbinectedina amb immunoteràpia. Creiem que aquestes dades, amb les millores suggerides en els resultats dels pacients, confirmen una vegada més que lurbinectedina és una opció de tractament important per al CPCP recidivant i recolzen la investigació addicional de la combinació de lurbinectedina amb immunoteràpia".

A més de la presentació anterior, l'abstract titulat A randomised, multicenter phase-III study comparing doxorubicin (dox) alone versus dox s trabectedin (trab) followed by trab in no progressive patients (pts) a first-line therapy, in pts with metastatic or unresectable leiomyosarcoma (LMS): Final results of the LMS-04 study presentarà les dades finals de supervivència global (OS overall survival) de la combinació de doxorrubicina i trabectedina. Aquesta combinació va obtenir un benefici clínicament significatiu enfront de doxorrubicina, 33,1 mesos enfront de 23,8 mesos, ha informat PharmaMar. Aquestes dades confirmen que aquesta és la primera combinació de fàrmacs que és capaç de demostrar benefici tant a SLP com a OS en un assaig fase III en primera línia de tractament en leiomiosarcomes metastàsics. Aquestes dades "donen suport encara més a la justificació d'estudiar també lurbinectedina en sarcoma", ha remarcat la companyia.

La doctora Patricia Pautier, de l'Institut Gustave Roussy a Villejuif (París), comenta que “els resultats finals van ser positius, amb una mitjana de supervivència lliure de progressió (SLP) millorada estadísticament de 6,2 mesos amb doxorrubicina sola, a 12,2 mesos amb la combinació”

contador