PharmaMar: l'assaig de fase II de Lurbinectedina en mesotelioma finalitza el reclutament de pacients

El mesotelioma pleural maligne és un tumor poc freqüent que sorgeix de les cèl·lules mesotelials

Bolsamanía
Bolsamania | 17 des, 2018 15:49 - Actualitzat: 15:51
luismora

Grupo Suízo per a la Investigació del Càncer anuncia que ha finalitzat el reclutament de pacients en l'assaig de fase II de Lurbinectedina com a agent únic, per al tractament de pacients amb mesotelioma pleural maligne progressiu.

Aquest assaig s'està duent a terme per SAKK amb la col·laboració de PharmaMar. Es tracta d'un assaig de fase II, multicèntric i d'un sol braç, que ha reclutat 42 pacients, per al tractament del mesotelioma pleural maligne progressiu. L'objectiu primari de l'estudi és la supervivència lliure de progressió (PFS) a 12 setmanes i s'espera aquests resultats a principis de 2019.

Segons el doctor Yannis Metaxas, investigador coordinador d'aquest assaig: "El reclutament de pacients ha estat molt ràpid i molt millor del que esperàvem. Del que hem pogut observar fins ara, esperem obtenir els primers resultats durant els primers mesos de 2019".

El mesotelioma pleural maligne és un tumor poc freqüent que sorgeix de les cèl·lules mesotelials del revestiment pleural, peritoneal o pericardíac i, sovint, s'associa amb l'exposició a l'asbest, habitualment amb molt mal pronòstic en el moment del diagnòstic. No existeix cura per a la majoria dels mesoteliomes malignes, l'objectiu dels tractaments oncològics actuals (cirurgia, radioteràpia i quimioteràpia) és reduir o eliminar els símptomes, així com prolongar la supervivència lliure de progressió (PFS) i/o la supervivència global (OS). A l'actualitat no existeix un tractament estàndard per a la malaltia progressiva.

contador